Duitse vakantiegangers weten steeds vaker Gelderland te vinden

Net als de Nederlanders zijn de Duitsers een reislustig volk. Ze weten ons land dan ook in grote getalen te vinden en met bijna 4,3 miljoen bezoekers en 15 miljoen overnachtingen zijn onze oosterburen de grootste groep bezoekers uit het buitenland. Vooral voor korte vakanties bezoeken Duitse toeristen Nederland en ze komen ook regelmatig terug. Het cliché dat Duitsers allemaal aan de Zeeuwse kust vakantie vieren lijkt achterhaald, aangezien ook andere provincies tegenwoordig profiteren van het groeiend aantal Duitse toeristen.

Das Andere Holland

In Nijmegen zijn we al van ouds her bekend met Duitsers die een dagje de stad aan doen en ook in de rest van Gelderland neemt het aantal oosterburen dat ons land als vakantiebestemming kiest toe. Al kan dit aantal nog flink omhoog. Met 26 miljoen inwoners zijn Noord-Rijnland-Westfalen en Nedersaksen qua ligging en omvang interessante markten om kennis te laten maken met de provincie, en in het speciaal met Nijmegen. In opdracht van de provincies Overijssel en Gelderland, het Ministerie van Economische Zaken en Energie van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en een aantal Nederlandse en Duitse toeristische marketingorganisaties, is het project Das Andere Holland tot stand gekomen. Dit project promoot het andere Nederland; in plaats van de Zeeuwse kust of de Waddeneilanden, wordt de nadruk gelegd op de schoonheid en gezelligheid van het oosten des lands.

601.161 geregistreerde Duitse caravans

Aangezien vooral het aantal Duitse kampeertoeristen de afgelopen jaren het sterkt is gegroeid, is er voor Das Andere Holland onderzoek gedaan naar deze doelgroep. En wat blijkt, Duitse kampeertoeristen boeken hun tripjes het vaakst (60 procent) via het internet en zo verkrijgen ze ook de informatie over hun vakantiebestemming. Ze geven gemiddeld € 45,80 per persoon per dag uit op vakantie en gemiddeld € 160,30 per persoon per verblijf. Met een aantal van 601.161 geregistreerde caravans is de Duitse caravan markt een interessante voor de Nederlandse kampeerterreinen. Wanneer de Duitsers met de caravan op pad gaan, doen ze dit het liefst met een grote auto. De meest favoriete auto om hun caravan mee te trekken is er eentje uit eigen land, de Volkswagen Golf Sportsvan.

Andersom weten wij het Duitse land ook te vinden, zij het in minder grote getalen. Met 1,3 miljoen vakanties afgelopen zomer, was Duitsland het op één na populairste vakantieland. Onze favoriete trekauto was er vorig jaar overigens ook een van Duitse makelaardij. De ANWB koos de Opel Astra als trekwagen van 2016. Om ook daadwerkelijk met de caravan op pad te kunnen gaan dient deze auto uiteraard wel van een trekhaak te worden voorzien. Op bijvoorbeeld rameder.nl vind je een overzicht van trekhaken die bij dit automerk passen. Wanneer je met een caravan de weg op gaat in Duitsland, dien je wel de volgende regels in het achterhoofd te houden.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.