Dronken rijder veroorzaakt ongeval

Zondag rond 06.25 uur kreeg de politie een melding over een eenzijdige aanrijding op de Spoorstraat onder het viaduct. Daar bleek een auto tegen een viaductpeiler aangereden. Agenten troffen drie mannen gewond liggend op straat aan. Omdat onduidelijk was wie er gereden had, werd bij alledrie een blaastest afgenomen. Uit verder onderzoek bleek dat een 29-jarige inwoner van Lent als verdachte kon worden aangemerkt voor rijden onder invloed.

Uit de alcoholtest op straat bleek dat de drie inzittenden allen alcohol genuttigd hadden. Er werd een verhaal verteld dat een vierde persoon de auto bestuurd zou hebben die ervandoor was gegaan. Gezien de aard van de verwondingen en een getuigenverklaring leek dit de agenten niet aannemelijk. Daarop werd door VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) nader onderzoek ingesteld; (technisch) sporenonderzoek aan de weg en het voertuig.

Ook nam de politie enkele zaken ten behoeve van verder onderzoek in beslag. De ambulancedienst kwam ter plaatse om de gewonden na te kijken. Twee van hen zijn met letsel overgebracht naar het UMC St Radboud en opgenomen. Het gaat om mannen van 28 en 29 jaar uit Arnhem respectievelijk Lent. Eén inzittende, een eveneens 29-jarige Lentenaar, weigerde ondanks zijn letsel naar het ziekenhuis te gaan. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse.

Die pakte met een uitslag van 480 ug/l (ruim boven de wettelijk strafbare limiet van 220) niet goed voor hem uit. Later tijdens verhoor bekende hij alsnog de bestuurder van de auto te zijn geweest. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt. De busbaan was door het ongeval en daarop volgende onderzoek enige tijd geblokkeerd.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.