Drie Nijmeegse ziekenhuizen organiseren Dag van de Beroerte

Op dinsdag 9 mei organiseren Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ),het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek een gezamenlijke open dag in CWZ: De gevolgen van een beroerte. Hiermee sluiten zij aan bij de (jaarlijkse) Europese dag van de Beroerte, de dag waarop zorginstellingen in verschillende landen aandacht besteden aan dit onderwerp.

Mensen die meer willen weten over een beroerte, maar ook over het leven met de gevolgen van een beroerte kunnen van 10.00 tot 15.00 uur terecht in het Auditorium van CWZ. Hier vinden verschillende activiteiten plaats voor iedereen die meer wil weten over het onderwerp.

Health check

Cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker zijn de belangrijkste voorspellers voor het krijgen van een beroerte. Deze kunt u laten meten. U kunt ook een berekening laten maken van uw BMI om een indruk te krijgen of uw gewicht gezond is.

Lezingen

Zorgverleners uit de drie ziekenhuizen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en advies en voorlichting te geven over hart- en vaartziekten en de mogelijke relatie met de leefstijl. Vanaf 10.30 uur kunt u lezingen volgen. De sprekers gaan zowel in op de risicofactoren van het krijgen van een beroerte als de zichtbare en onzichtbare gevolgen ervan. Ook is hier ruimschoots de gelegenheid voor het stellen van vragen.

Nijmeegse alliantie

Sinds 2 jaar organiseren CWZ, het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek gezamenlijk de Dag van de Beroerte. De zorg voor patiënten met een beroerte verloopt al jaren in nauwe samenwerking. Om die reden is het ook niet meer dan logisch om ook voor De dag van de Beroerte de krachten te bundelen. De dag is bedoeld om patiënten en geïnteresseerden uit Nijmegen en omgeving zo goed mogelijk te informeren. Van preventie tot de opname in CWZ of het Radboudumc, en van revalideren in de Sint Maartenskliniek tot het weer zo goed mogelijk terugkeren in de maatschappij. De open dag vindt ieder jaar in één van de drie genoemde ziekenhuizen plaats.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.