Dorpshuis Oase krijgt subsidie voor aanbouw keuken

Stichting Dorpshuis Oase kan een nieuwe keuken aanbouwen dankzij subsidies van het Oranje Fonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, het VSB Fonds en het Coöperatiefonds Rabobank Rijk van Nijmegen. Al jaren bestond de wens om de keuken groter te maken en te moderniseren. Hiermee kan het dorpshuis weer jaren vooruit.

Hoeveel subsidie krijgt Stichting Dorpshuis Oase?

Stichting Dorpshuis Oase krijgt van het Oranje Fonds € 35.000,- subsidie. Het Prins Bernard Cultuurfonds draagt € 5.000,- bij. Het VSB Fonds geeft € 22.000,- en het Coöperatiefonds Rabobank Rijk van Nijmegen geeft een bijdrage van € 2.500,-. Daarnaast draagt Stichting Dorpshuis Oase zelf ongeveer 30.000 euro bij.

Wat gaat er gebeuren in de Oase?

De gemeente Wijchen past het gebouw op een aantal punten aan. Dat doet de gemeente vanwege de brandveiligheid, toegankelijkheid en onderhoud. Zij passen het plafond, de verlichting, het toneel en de schuifdeuren aan. Als dit klaar is wordt er begonnen met de aanbouw van de keuken.

Waarom is de keuken zo belangrijk?

De keuken vormt de spil van veel activiteiten in het dorpshuis. Nu koken bestuursleden bij activiteiten van bijvoorbeeld de Zonnebloem en het KBO thuis en brengen het eten naar de Oase. Met tussen de 60 en 100 bezoekers is dit veel werk. Het is de bedoeling dat in de toekomst ouderen vaker samen eten in de Oase. Deze activiteit is voor hen een aangename invulling van de maaltijd. Zij kunnen samen eten, samen praten, samen lachen, samen delen. Maar ook voor activiteiten voor jongeren of dagbesteding is de keuken hard nodig.

Wanneer beginnen de werkzaamheden?

De gemeente Wijchen is al met de werkzaamheden gestart. De uitbreiding van de keuken zit nog in de vergunningsfase. De verwachting is dat voor de zomervakantie 2017 alle werkzaamheden achter de rug zijn.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.