Doornroosje gaat door!

Doornroosje gaat door, maar we nemen in juli nog wel op gepaste wijze afscheid van het oude vertrouwde pand aan de Groenewoudseweg. De laatste concerten en dance avonden in juni en juli, met onder meer Rival SonsMonster MagnetMalaClutch en Derrick May, staan in het teken van het afscheid.

Vandaag kunnen we bekendmaken dat De Jeugd van Tegenwoordig op 4 juli de concertdeuren van het oude pand achter zich dicht trekt én de deuren van het nieuwe pand op 2 oktober opent. De kaartverkoop voor het concert op 4 juli start op zaterdag 3 mei om 10.00 uur. Op deze dag zullen kaarten uitsluitend verkrijgbaar zijn bij de platenzaken Kroese en Waaghals in Nijmegen. Wees er dus op tijd bij. De kaartverkoop van het concert in het nieuwe gebouw op 2 oktober start zodra de eerste show is uitverkocht.

Daarnaast komt de legendarische muzikale duizendpoot Les Claypool met Duo the Twang op donderdag 3 juli naar Doornroosje. Deze icoon stond in 1990 al op de planken van Doornroosje met de baanbrekende rockband Primus en in 1997 ook in De Vereeniging. Met Duo de Twang maakt hij dansbare southern, bluegrass, country, rootsy nummers, geheel in Primus stijl inclusief de kenmerkende stem van Claypool en een flinke dosis humor.

Maar dat is nog niet alles, want Doornroosje is geen Doornroosje zonder de langstlopende dance avond van Nederland; Planet Rose. We sluiten daarom af met een historische marathon, 24 uur lang, van middernacht zaterdag 5 juli tot middernacht zondag 6 juli. De line-up van deze ‘Closing Party’ blijft geheim totdat de deuren open gaan. Er is geen voorverkoop, tickets zullen alleen aan de deur verkrijgbaar zijn.

De officiële opening van het nieuwe pand vindt plaats op 1 oktober. De eerste artiesten in de maand daarna zijn reeds geboekt, waaronder optredens van KensingtonGo Back To The Zoo en Milow en de verkoop van deze shows is al begonnen. In de maand ervoor staan een aantal try-out concerten gepland waaronder Daniël Romano op 11 september. Verwacht in de komende periode nog meer nieuws over de shows in het nieuwe pand.

Doornroosje gaat door!

Wo. 04 juni –                        Rival Sons

Ma. 09 juni –                        Monster Magnet

Vr. 13 juni –                     Derrick May

Wo. 18 juni –                        Clutch

Do. 19 juni –                         Rich Robinson (of The Black Crowes)

Za. 28 juni –                       Mala

Do. 03 juli –                        Les Claypool’s Duo the Twang

Vr. 04 juli –                        De Jeugd van Tegenwoordig

Za. 05 juli –                        Planet Rose ‘Closing Party’

Wo. 01 oktober –            Officiële Opening Nieuwbouw Doornroosje

Do. 02 oktober –            De Jeugd van Tegenwoordig

Vr. 17 oktober –            Tangarine

Do. 23 oktober –            Go Back To The Zoo

Zo. 26 oktober –           Milow

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.