Dit zijn de mooiste bestemmingen op de Waddeneilanden 

Als je een buitenlander vraagt naar Nederland dan is de kans groot dat Amsterdam direct genoemd wordt. Met een beetje geluk komt Nijmegen ook nog een keer naar voren, maar die kans is relatief klein. Veel mensen kennen de Waddeneilanden daarentegen niet, eigenlijk weten alleen Duitse toeristen deze Nederlandse eilanden veel te vinden. Natuurlijk kiezen ook veel Nederlanders ervoor om in de zomer een vakantiehuisje te huren op een van de Waddeneilanden. Wil je dit ook gaan doen voor je volgende vakantie? Kies dan voor een vakantiewoning in een van de onderstaande bestemmingen. 

Oost-Vlieland

Oost-Vlieland is het enige overgebleven dorp op Vlieland. Het andere, West-Vlieland, ging in 1736 verloren in zee. Dit vredige eiland is het meest afgelegen van alle Waddeneilanden. Het is bovendien het dunst bevolkt en het verst van de kust, dus je voelt je echt een ontdekkingsreiziger. Bedekt met grasduinen en stranden, waarvan de grootste 12 kilometer breed is, zijn hier geen auto’s, alleen fietspaden door weilanden en een handvol charmante visrestaurants. Hotel Posthuys Vlieland is een heerlijke plek om de rust van Vlieland te ervaren, gelegen in de glooiende duinen buiten het dorp. In je huisje met jacuzzi kun je in Oost-Vlieland heerlijk tot rust komen.

Nes

Ameland was vroeger een onafhankelijke heerschappij, totdat de heersende familie begin 18e eeuw stierf. Tegenwoordig is het vooral bekend om Oerd, een complex van duinen en waterwegen die een broedplaats vormen voor vele soorten vogels, zoals de zilvermeeuw en de wulp. De veerboot vanaf het vasteland legt aan in Nes, een schilderachtig stadje dat bekend staat om zijn klassieke vuurtoren, traditionele huizen en natuurpaden. Het eiland kent meer dan 60 verschillende vogelsoorten, die over de uitgestrekte strandvlaktes en het bos van Nes vliegen. Vanuit dit dorp kun je eenvoudig de rest van Ameland verkennen per fiets.

De Koog

Texel is het grootste en meest bevolkte eiland van de Waddeneilanden. Het is ook een van de gemakkelijkste om te bereiken, slechts een korte tocht met de veerboot vanuit Den Helder scheidt jou en Texel. Hierdoor is het meer ontwikkeld dan de andere eilanden, met genoeg plekken om te verblijven in de zeven dorpen. Een Texel huisje huren kan dus makkelijk, bijvoorbeeld in De Koog. Deze populaire badplaats ligt midden in het Nationaal Park Texelse Duinen, waar kustvlakten samenkomen met stuifzand en bos. Het is dan ook een magische plek om de zonsondergang te bekijken na een dag verkennen.

Schiermonnikoog

Fluweelzachte duinen, eindeloze lucht, een felrode vuurtoren die de horizon markeert. Het door de wind gebeeldhouwde landschap van Schiermonnikoog heeft het de titel van mooiste bestemming van Nederland opgeleverd. Het hele eiland is een nationaal park, het stuifzand en de dichte bossen zijn glorieus ongerept. Vanaf de kust van dit Waddeneiland kun je bij laag water wadlopen over ondiepe delen van de Waddenzee met een ervaren gids. Het dorp Schiermonnikoog is zo schilderachtig als maar kan. Dit wordt bevolkt door maar een handjevol mensen en bestaat onder meer uit historische gebouwen die dateren uit 1720.

West-Terschelling

Terschelling staat bekend als het fietseiland, met meer dan 70 km aan paden door het steeds veranderende landschap van heidevelden, wadden, moerassen en bossen. Er is een vreemd woestijnlandschap in de zuidelijke helft, waar een boomloos landschap van golvende duinen meer naar de Sahara verwijst dan naar Nederland. Terschelling is ook de thuisbasis van de grootste verscheidenheid aan vlinders en vogels van het land, dus neem zeker je verrekijker mee. Maar op dit Waddeneiland heb je naast natuur ook nog eens West-Terschelling, waar je heerlijk kunt eten bij diverse restaurants en bars. Ook uitgaan is hier zeker mogelijk!

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.