Dit moet je weten over de Qtum blockchain

Tegenwoordig hebben steeds meer Nederlanders geld geïnvesteerd in cryptocurrency. Zo hebben ze bijvoorbeeld de Nano crypto gekocht, al valt de voorkeur voor velen nog altijd op Bitcoin. Logisch, dit is immers verreweg de bekendste cryptomunt op het moment, terwijl het ook nog eens de digitale valuta met de hoogste waarde is. Toch betekent dit niet automatisch dat het een goed idee is om in BTC te investeren. Er zijn immers veel meer coins die je aan kunt schaffen voor een lager bedrag. ADA kopen is daar een voorbeeld van, net zoals Qtum. Over de blockchain van deze digitale munt kun je in dit artikel meer lezen.

Open-source

Qtum, dat uitgesproken wordt als Quantum, is een open-source platform. Dit combineert het waardeoverdracht protocol van Bitcoin met het slimme contract netwerk van Ethereum, waardoor Qtum eigenlijk het beste van deze twee beroemde cryptovaluta’s gebruikt. De Qtum blockchain is gevestigd in Singapore en gefocust op de mobiele dApp markt. DApp staat hierbij voor gedecentraliseerde applicatie. Daarnaast heeft deze blockchain een ecosysteem gebouwd voor ontwikkelaars met een sterke ondersteuning van de community. Onder meer hierdoor raden veel mensen Qtum kopen aan, want met de blockchain van deze munt zit het wel goed.

Medeoprichters

Qtum heeft drie medeoprichters: Jordan Earls, Neil Mahi en Patrick Dai. Zij hebben stuk voor stuk veel ervaring in de bedrijfswereld als het gaat om technologie, maar ook over blockchains weten ze het een en ander te vertellen. Daarnaast hebben de mannen gewerkt bij onder meer Alibabi, Baidu en Nasdaq. Hun kennis en ervaring heeft ervoor gezorgd dat ze met Qtum de schaalbaarheid problemen van Ethereum opgelost hebben.

Duplicaties

Alhoewel Qtum dus zeker wat sterke punten heeft, zijn veel hiervan inmiddels alweer gedupliceerd. Zo was deze blockchain het eerste Proof of Stake netwerk. Inmiddels is dat niet meer het geval. NANO heeft bijvoorbeeld PoS al aangepast, terwijl ook andere crypto valuta’s dat hebben gedaan. Daarnaast is het zelfs voor Ethereum mogelijk om te converteren.

Dual-layer sidechain-concept

Eerder werd het dual-layer side chain-concept van de Qtum blockchain nog gezien als een innovatieve revolutie, maar inmiddels is dit niet meer het geval. Het wordt nu juist als standaard beschouwd in de blockchains. Veel concurrenten hebben dit dan ook al toegepast en proberen nu om hetzelfde marktaandeel als Qtum te veroveren. Hierdoor betwijfelen veel experts of het voor deze digitale munt überhaupt nog mogelijk is om te concurreren met alle andere crypto valuta’s op de markt.

Unita

Alhoewel experts op het gebied van crypto dus hun twijfels hebben over Qtum op het moment, geldt dat niet voor de medeoprichters en het ontwikkelingsteam van deze munt. Zij geloven namelijk dat Qtum zeker in staat is om de concurrentie te verslaan. Hiervoor creëerde het bovendien Unita. Dit is een schaalbaar consensus algoritme, wat ook wel afgekort wordt tot SCAR, op bedrijfsniveau om te bewijzen dat Qtum dit zeker kan doen. Daarnaast is de Qtum Foundation ook opgericht. In 2018 deed dit al een donatie van 400 duizend dollar aan de blockchain onderzoekers van Columbia University.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.