Die kale kop, wel of niet?

Kaal worden is geen schande. Het is vooral een kwestie van hoe je er mee omgaat. En als het zich doorzet, wordt het een zaak van doorpakken. Niet alleen wat die kale kop betreft, maar je hele voorkomen. Heb je zelf in de hand, toch?

Of het nu trend is of juist niet, als je kaal wordt is daar weinig aan te doen. Alhoewel; het is maar hoe je het bekijkt. Je kunt natuurlijk zelf een besluit nemen daar niet langer mee te worstelen. Dan gaat ook dat laatste restje eraf. Durf je?

Grootste onmacht van de man

De schrik van iedere man is die terugtrekkende haarlijn. In magazine Men’s Health wordt erover gezegd dat het de grootste onmacht is in het leven van een man. Je hebt er nauwelijks invloed op. Op dat kalende plekje achterop of die inhammen aan de voorkant. Tot aan een bijna kale bol aantoe. 

Er worden beloften gedaan door shampoo-merken, er is de Gerard Joling methode en er is het befaamde petje. Sommige mannen houden die zelfs binnenshuis op hun hoofd. Beetje sneu wel. Maar als vrouwen op datingsites melden dat ze absoluut geen kale man willen, dan schiet de onzekerheid bij de grootste dudes toch toe. 

Vrouwen gruwen inmiddels van die types

Een tijd lang waren kerels met een goede zonnebril op, een weekendtas om de schouder in een casual trendy outfit heelmaal hot. Mits ze een kale kop hadden. Maar of het er nu ingeslopen is of dat het werkelijk een trend is, veel kale mannen houden er een fikse buik op na. Vooral dames gruwen ervan. Types die zogenoemd trots zijn op die buik, en op dat kale hoofd. Werkt niet. 

Dat kan anders. Een rondje google en je treft natuurlijk allerhande mannenkapsels die vooral bestaan uit veel haar. De trend? Vaak gaat het om een warrig en onderhoudsarm kapsel. Alsof je het over je tuin hebt. Ben je gezegend met een kop met krullen of in ieder geval wat slag in je haar dan mag het ook wel wat losser en niet zo gestyled. En wat ook trend is: je haar donkerder maken. Tegen het zwarte aan. Compleet met zwart outfit en zwarte 17 inch laptoptas of Ted baker tas.

Peaky Blinders modellen

En laten we de Peaky Blinders modellen niet vergeten. Toegegeven; daar is wat lef voor nodig, maar dan heb je ook wat. Kort aan de zijkanten en achter, en wat langere lokken bovenop. Strak in het gareel. En dat kan in alle mogelijke gradaties. Van heel strak en als een statement, tot wat losser. 

De scumbro style is er eentje van ‘gemak dient de man’. Gewoon goed verzorgd, maar vooral los en warrig. Op een lengte zoals je wilt. Besteed je er wat meer tijd aan dan is er de Serpico Redux. De wat? Het betekent dat je je haar wat langer draagt in lagen. Liefst met baard. 

Over die baard gesproken, die staat nog steeds goed als je last hebt van dat kalende hoofd. Ga niet frutten met plukjes en lokken die je naar een andere kant gooit. Pak de tondeuse, haal alles eraf als het toch al niet zoveel meer is. Laat de baard staan en je bent er weer helemaal bij. Een hele zorg minder. En vaak staat het prachtig. Let wel even op dat buikje. Vinden vrouwen niet leuk.  En zeg nou zelf, jij toch ook niet. 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.