Deze bomen kun je het beste in de winter planten

Hoewel het voor veel planten geldt dat je ze het beste aan het einde van de winter of begin van de lente kunt planten, worden de meeste bomen het liefst in het najaar geplant. Op dit moment is het de ideale tijd om een aantal bomen te planten in de tuin, zodat je er volgend jaar optimaal profijt van hebt. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken en de volgende bomen alvast lekker in de grond te zetten.

De mispelboom

De mispelboom is een ideale boom om in het najaar te planten, omdat je dan het volgende najaar direct al letterlijk de vruchten kunt plukken. Rond oktober komen er namelijk vruchten aan, welke na nachtvorst goed te consumeren zijn. De boom zelf lijkt een beetje op een appelboom en kan aardig breed worden. Dit is dus een ideale boom als je een ruime tuin hebt waarbij de boom lekker de hoogte in kan groeien. Ze worden namelijk tot wel zes meter hoog worden. Via bomendael kun je een volledig pakket kopen om jouw boom direct te planten.

De berk

Een berk kun je het beste planten tussen november en februari. Net zoals bij andere bomen geldt op dit moment de rustperiode, waardoor deze de wortels optimaal kan aansterken. Een berk is een populaire boom met een elegante witte stam welke aardig wat ruimte en veel water nodig hebt. Als je dus een kleine tuin hebt met andere planten is dit niet echt een aanrader, want deze boom pikt al het water van al je andere planten. Zet deze boom vooral op een plek waar hij zijn ruimte kan pakken met halfschaduw.

De Japanse esdoorn

Japanse esdoorns zijn de ideale boom voor elke tuin en kunnen het beste van oktober tot maart geplant worden. Deze zijn namelijk ontzettend makkelijk in onderhoud en vragen weinig aandacht. Toch is het een zeer bijzondere boom, omdat deze bijna elk kwartaal een ander kleur blad heeft. De bladeren kunnen veranderen van groen tot rood naar paars, waardoor het echt genieten is met zo’n type boom in de tuin. De boom is winterhard en doet het op z’n best in de halfschaduw, waardoor hij het prima doet in ons Hollandse klimaat. Voor zowel grote als kleine tuinen is deze boom ideaal.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.