Vacature Deskundige Infectiepreventie en Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen

Deskundige Infectiepreventie en Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen in Nijmegen

Sint Maartenskliniek logo

Deskundige infectiepreventie en Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen (DSMH)

 • Nijmegen
€ 3.923 - € 5.746 per maand Kwaliteit & Veiligheid Staf

Vacaturedetails Solliciteren

Beweeg met ons mee

Bij de Sint Maartenskliniek zetten we ons dagelijks in voor misschien wel onze voornaamste vrijheid: onze bewegingsvrijheid. Van een kleuter die door een hersenbeschadiging zijn armen niet goed kan bewegen, tot de thuiszorgmedewerkster met opvlammende gewrichtsontstekingen. Help jij mee aan de beste zorg?


We zijn per direct op zoek naar een:


Deskundige infectiepreventie en Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen (DSMH)

Afdeling Kwaliteit & Veiligheid


36 uur per week


Locatie Nijmegen

Ontdek in onze video's (link) waarom je toekomstige collega's hun werk én de Sint Maartenskliniek zo mooi vinden!))
De Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is de grootste behandelaar op het gebied van beweging in Nederland. We leveren hoog-specialistische, complexe zorg op het gebied van reumatologie, orthopedie, revalidatie en pijnbestrijding. Als koploper halen we regelmatig de media met onze innovaties. Zo konden enkele van onze patiënten met een dwarslaesie als eersten in Nederland weer lopen met een exoskelet.

Jouw afdeling

De multidisciplinaire stafafdeling Kwaliteit & Veiligheid (K&V) ondersteunt de bijzondere zorg van de Sint Maartenskliniek met analyses en advies op K&V- gebied. Ons open, ontwikkelingsgerichte en enthousiaste team bestaat uit dertien medewerkers: acht staffunctionarissen/ beleidsadviseurs, twee deskundigen infectiepreventie, een patiëntcontactpersoon en twee secretaresses.

Jouw functie

Je werkzaamheden bestaan uit twee vakgebieden. Als deskundige infectiepreventie bestaat je werk uit onder andere de surveillance van ziekenhuisinfecties, het opsporen van infectierisico's voor patiënten, medewerkers en bezoek en het geven van (on)gevraagd advies op het gebied van infectiepreventiemaatregelen aan alle geledingen in het ziekenhuis. Tevens ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen, implementeren en evalueren van infectiepreventiebeleid en protocollen. Je geeft voorlichting en scholing aan ziekenhuismedewerkers en specialisten en ondersteunt daarnaast afdelingen en contactpersonen infectiepreventie bij het oplossen van problemen op het gebied van infectiepreventie.


Als deskundige steriele medische hulpmiddelen voer je onderzoek uit op de verschillende afdelingen en controleer je tevens de digitale documentatie. Je bent op de hoogte van actuele wet- en regelgeving, waardoor jij erop toe kunt zien dat alle procedures correct worden uitgevoerd. Dit doe je onder andere door medewerkers die dagelijks met de steriele instrumenten en disposables werken voor te lichten over de procedures.
Daarnaast heb je een adviserende rol: je bent nauw betrokken bij de aanschaf en implementatie van nieuwe medische instrumenten en apparatuur (i.s.m. de Commissie Medische Technologie) en rapporteert aan de afdelingshoofden en managers over de al dan niet juiste afhandeling van de procedures rondom steriliteit en/of toelaatbaarheid van betreffende medische hulpmiddelen. In voorkomende gevallen adviseer je vanuit je onafhankelijke positie rechtstreeks aan de Raad van Bestuur. Naast het intensieve contact met de medewerkers, schakel je ook tussen externe partijen zoals leveranciers van steriele hulpmiddelen en het validatiebedrijf.


Vereisten

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde opleiding tot deskundige infectiepreventie met CZO erkend diploma.
 • Kennis, ervaring en een afgeronde opleiding tot deskundige steriele medische hulpmiddelen of bent bereid om de opleiding te gaan volgen.
 • Een initiatiefrijke en actieve houding en je bent in staat te motiveren en stimuleren.
 • Je bent lid van de Vereniging voor Hygiëne en Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG) en houd jezelf op de hoogte van landelijke richtlijnen en ontwikkelingen van het vakgebied.
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig en je hebt een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Je kennis en ervaring met kwaliteitssystemen en wet- en regelgeving zijn actueel.
 • Je bent gewend om op alle niveaus binnen de organisatie te communiceren en met jouw overtuigende en motiverende stijl weet je weerstanden weg te nemen.

Dit bieden wij


We zijn een kleine organisatie maar hebben een grote naam. Onze medewerkers roemen de goede sfeer. Hier werk je in de voorhoede van je vak en bereik je de toppen van je kunnen. Je helpt vaak mensen die elders niet geholpen konden worden. Je krijgt een uitdagende en afwisselende functie, in eerste instantie voor de duur van een jaar met intentie tot vast dienstverband en met een salaris van minimaal € 3.923,- en maximaal
€ 5.746,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (FWG 60 CAO ziekenhuizen). Daarnaast profiteer je van prima arbeidsvoorwaarden , waaronder een eindejaarsuitkering en een goede pensioenvoorziening, maar ook zaken als gratis sporten en een prachtige werkplek.


Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Katja Jansen, DI en DSMH ) of , .
Gebruik dan vóór 16 juni 2024 de knop 'solliciteren' bovenaan deze pagina. Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de vacature eerder sluiten, reageer daarom snel. We kijken nu al uit naar jouw reactie!
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 juni 2024.
Screening van CV, diploma's, identiteitsbewijs, VOG, enindien van toepassing BIG-registratie maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen.


Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


 • Nijmegen

€ 3.923 - € 5.746 per maandFunctie:deskundige infectiepreventie medische hulpmiddelen
Startdatum:29-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3923 – 5746
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Sint Maartenskliniek via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Deskundige Infectiepreventie en Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen Sint Maartenskliniek 29-05-2024

Bekijk ook andere vacatures