Derde verdachte aangehouden voor beroving OC-Huismanstraat

Nijmegen, Amsterdam – Het overvallenteam heeft maandag een 27-jarige Amsterdammer aangehouden. Eerder dit jaar werden een 28-jarige plaatsgenoot en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Het drietal wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige beroving van een 79-jarige Nijmegenaar, op maandag 10 oktober 2011 in een flat aan de OC-Huismanstraat in Nijmegen. De zaak werd drie keer in het programma Opsporing Verzocht gebracht.

De 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is inmiddels veroordeeld en de 28-jarige Amsterdammer is in deze zaak vrijgesproken. De identiteit van de derde verdachte was al wel bekend maar de man was voortvluchtig. Wat precies de rol is geweest van de 27-jarige verdachte uit Amsterdam wordt onderzocht. De verdachte werd deze week voorgeleid.

Naast een reconstructie voor het programma Opsporing Verzocht, werd voor deze zaak ook geflyerd in Nijmegen en in de Amsterdamse wijk Osdorp. Intensief recherchewerk en bruikbare tips hebben geleid tot de aanhouding van de drie verdachten.

Op maandagmiddag 10 oktober 2011 werd het 79-jarige slachtoffer beroofd in zijn seniorenflat aan de OC-Huismanstraat in Nijmegen. Het slachtoffer kreeg rake klappen en toen hij op de grond lag werd hij ook nog diverse keren geschopt. De drie daders gingen er met een envelop met geld vandoor.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.