Denk mee over verlichting in Weurt

Maandagavond keken verschillende inwoners uit Weurt met een frisse blik naar de openbare verlichting in hun dorp. Op verzoek wordt als proef de verlichting in de Pastoor van de Marckstraat en het Dorpsplein de komende twee weken aangepast.

En, iedere inwoner van Weurt kan via verlichtingbeuningen.nl meedenken. Een aantal bewoners stelde maandagavond voor om een proef te doen met de verlichting in de Pastoor van de Marckstraat en het Dorpsplein in Weurt. Daar wordt de komende twee weken een aantal lampen helemaal uitgezet. En een aantal lampen wordt tot 50% gedimd. Na twee weken wordt de verlichting in de oude situatie teruggebracht.

Meedenken op speciale website

Alle inwoners van Weurt kunnen tot 20 maart op verlichtingbeuningen.nl aangeven welke lantaarnpalen weg mogen en welke niet. Daarna verzamelt de gemeente de reacties en stelt een uitvoeringsplan op. Eind april verwacht de gemeente dit te kunnen terugkoppelen.

Het vervolg

In de donkere maanden eind 2017 en begin 2018 organiseert de gemeente Beuningen ook wandelingen voor Winssen, Ewijk, Beuningen en het buitengebied. Tijdens deze maanden is de verlichting immers het beste te bekijken.

Licht waar nodig, donker waar mogelijk

De gemeente Beuningen zet de openbare verlichting de komende jaren om in duurzame alternatieven. Alle bestaande verlichting wordt getoetst volgens het motto: licht waar nodig, donker waar mogelijk. Omdat inwoners hun omgeving het beste kennen, kijken zij samen naar de verdeling van lantaarnpalen in de gemeente. Uitgangspunt is dat er in ieder geval geen verlichting bij komt.

Meer informatie over dit nieuwe beleid staat op beuningenbuitengewoonverlicht.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.