Demonstratie in de kiem gesmoord

Nijmegen – De politie heeft vrijdagmiddag een veertigtal actievoerders met zachte hand verzocht het Keizer Karelplein te verlaten. Ondanks waarschuwingen en het verbod wist een klein aantal actievoerders toch ruim een kwartier het verkeer te hinderen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de initiatiefneemster van de demonstratie.

Omstreeks 14.00 uur verzamelden zich op de Nassausingel tientallen actievoerders. Hen werd nogmaals gewezen op het noodbevel wat gold en dat er dus niet op de rijbaan van het Keizer Karelplein mocht worden gelopen. De groep leek uit elkaar te gaan maar een aantal besloot toch het Keizer Karelplein op te lopen.

Om de zaak niet te laten escaleren is het verkeer dat het Keizer Karelplein op wilde tijdelijk tegen gehouden of omgeleid om gevaarlijke situaties te voorkomen. Na ongeveer 15 minuten werden de actievoerders onder druk van de politie de Bisschop Hamerstraat ingeloodst. De initiatiefneemster van de actie krijgt van de politie een proces-verbaal. Er werden twee aanhoudingen verricht omdat mensen hun gezicht hadden afgedekt. Dit is niet toegestaan.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.