Deel Snelfietsroute Nijmegen-Beuningen feestelijk geopend

Vanmorgen is onder veel belangstelling een deel van de Snelfietsroute Nijmegen-Beuningen officieel geopend. Vanaf nu kunt u met de fiets weer een stukje sneller van Beuningen in Nijmegen komen, en omgekeerd.

Toneel voor het openingsfeestje was het voor de gelegenheid mooi versierde vernieuwde deel van de fietsroute bij basisschool De Hoeven in Beuningen. Schooldirecteur Henk Jansen heette iedereen van harte welkom. Daarna volgden speeches van Bert Jeene, portefeuillehouder Infrastructuur en Mobiliteitsmanagement van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en wethouder Piet de Klein van de gemeente Beuningen. Piet de Klein: ‘Dankzij een goede samenwerking tussen de Stadsregio en de gemeente Beuningen kunnen we vandaag deze snelfietsroute openen. Ik ben erg trots dat we nu een hoogwaardige, snelle en veilige fietsverbinding hebben tussen Beuningen en Nijmegen!’.

Openingshandeling

De openingshandeling werd verricht door de bestuurders en alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van De Hoeven. Zij fietsten onder muzikale begeleiding van Circus Caprioli onder de openingspoort door richting de Houtduiflaan. Op het pleintje achter de snackbar De Patatterie vond vervolgens een spectaculaire stuntshow plaats met BMX-fietsen. Het feest werd op het schoolplein afgesloten met chocolademelk en speculaas voor alle aanwezigen.

Sneller in Nijmegen

De opgeknapte fietsroute is onderdeel van de Snelfietsroute Nijmegen-Beuningen. Deze snelfietsroute wordt op dit moment in fases aangelegd. De gehele route is naar verwachting in 2015 klaar. Door aanpassingen van diverse wegen op deze route kunt u makkelijker met de fiets van Beuningen in Nijmegen komen, en omgekeerd. Fietsen is bovendien leuker én bespaart u benzine- en parkeerkosten. Steeds meer mensen in de regio Arnhem-Nijmegen kiezen dan ook voor de fiets in plaats van de auto. Want fietsen over de snelfietsroutes is comfortabel, veilig en gezond. Én u komt zo snel van A naar B.

Meer informatie

Meer informatie over de voortgang van de bouw van de Snelfietsroute Nijmegen-Beuningen vindt u op www.snelfietsroutenijmegenbeuningen.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.