Debat Leve de alledaagsheid – Radboud Reflects

Wie wil er niet een spannend en zinvol leven? Een leven met een plot? Je wilt liever die avontuurlijke baan, dan een saaie kantoorbaan. Liever een dramatische zoektocht naar de ware, dan een doodgewoon liefdesleven. Liever betoverende reizen en epische festivals, dan alledaagse sleur. We willen dat ons leven een groot avontuur is. De filosofen Simon Gusman en Arjen Kleinherenbrink vertellen op dinsdag 13 maart waarom dit een gevaarlijke misvatting is.

Filosoof Arjen Kleinherenbrink is metafysicus aan de Radboud Universiteit. Vorig jaar verscheen van hem Alles is een machine. In 2018 verschijnt Avonturen bestaan niet, dat hij samen met Simon Gusman schreef. Filosoof Simon Gusman onderzoekt als promovendus aan de Radboud Universiteit de notie van subjectiviteit in de werken van Jean-Paul Sartre. Hij houdt zich bezig met thema’s als keuzevrijheid en de subjectieve ervaring.

Locatie: LUX
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: €5,- (Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Cardhouders en PV radboud-leden gratis.)

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.