Debat Duurzaamheidscafé over Energieopwekking

“Geen gas meer uit de Groningse bodem!” Deze aankondiging van Wiebes van begin maart sloeg in als een bom. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven waarmee je zelf een steentje bij kunt dragen aan een duurzame toekomst.

In dit Duurzaamheidscafé op dinsdsg 26 juni wordt gepraat met elkaar en experts over de vraag: wat kan ik zelf doen aan duurzame energieopwekking? Rob Jetten, Tweede Kamerlid voor D66, geeft deze avond een inleiding op het thema. Hij is expert op het gebied van lokale energie opwekking en maakt zich namens zijn partij hard om Nederlandse huur- en koopwoningen van het gas af te krijgen. Hier hoort onder andere het stimuleren van eigen energieopwekking bij. Hoe zien de plannen van D66 eruit, en welke rol speelt de nieuwe salderingsregeling in het verduurzamen van de Nederlandse huishoudens? Na de inleiding en het debat volgt er nadere informatie over de Green Capital Challenges rondom het thema ‘Energieopwekking’. We sluiten hierna af met de bekendmaking van de prijswinnaars van de derde ronde van De Groene Prijsvraag.
Tijdens het tweede deel van de avond krijg je de mogelijkheid om meer informatie te verschaffen over duurzame energieopwekking. Anderen horen praten over de toekomst is natuurlijk mooi, maar wat kun je zelf doen? Samen denken we na over dilemma’s, oplossingen en samenwerken.

LUX, 20.00 uur, gratis

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.