De vrijwilligers van Heumensoord winnen de Burgemeester Dales Prijs

De Burgemeester Dales Prijs 2016 wordt dit jaar toegekend aan de vrijwilligers van Heumensoord. De prijs wordt uitgereikt aansluitend op de jaarlijkse Burgemeester Dales Lezing, die op vrijdag 5 februari wordt uitgesproken door staatssecretaris Jetta Klijnsma. De Burgemeester Dales Prijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro, is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord.

Eenieder kan kandidaten voordragen; een onafhankelijke jury selecteert daaruit een winnaar. Er is dit jaar gekozen voor het ´Collectief van Vrijwilligers Heumensoord`, omdat zij zich belangeloos inzetten voor en zich het lot aantrekken van de vluchtelingen die daar tijdelijk verblijven. De jury van de Burgemeester Dales Prijs, geeft aan dat in het Collectief van Vrijwilligers Heumensoord weer een terechte winnaar is gevonden. Dat wat deze vrijwilligers doen sluit geheel aan bij de gedachte van de Burgemeester Dales Prijs. Mensen die zich het lot aantrekken van medemensen vanuit een morele keuze iets te doen aan ongelijkheid.

Het bestuur van COC Nijmegen is enthousiast over de voordracht en neemt deze dan ook met plezier over, zegt Ap Willemsen, voorzitter van COC Nijmegen. Deze mensen verrichten hun werkzaamheden veelal op de achtergrond. Het is goed ze door de toekenning van deze prijs (even) in de schijnwerpers te plaatsen en hen zo te ondersteunen in hun vaak niet eenvoudige taak.

De Burgemeester Dales Lezing en de uitreiking van de prijs vinden plaats in het stadhuis van Nijmegen op vrijdag 5 februari 2016. De ontvangst is vanaf 20.00 uur, de lezing begint om 20.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Om zeker te zijn van een plek is het verstandig om op tijd aanwezig te zijn. Meer informatie over de lezing is te vinden op www.daleslezing.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.