De Lokale Energiemarkt komt naar Nijmegen

Diverse prijzen te winnen  voorafgaand én tijdens de Lokale Energiemarkt!

Veel energie die wij allen dagelijks gebruiken kan worden bespaard. Om samen een duurzame stad te creëren organiseren Bas Wieringa (specialist in duurzaamheid), NoviaVolta (een nieuw en lokaal Nijmeegse energiecollectief) en de Gemeente Nijmegen (Power2Nijmegen project) een inspiratiemarkt op 29 juni van 12.00 tot 17.00 uur op het Mariënburgplein in Nijmegen. Tijdens deze energiemarkt geven lokale en regionale aanbieders advies over hoe we energie kunnen besparen en energie duurzaam kunnen opwekken. Denk hierbij aan middelen zoals windmolens, zonnepanelen, zonneboilers en aan dak-, vloer- en spouwmuurisolatie.

Win een gadget!
Voorafgaand en tijdens de energiemarkt zijn er diverse duurzame gadgets te winnen zoals o.a. een aantal WakaWaka lampen. Een WakaWaka lamp is een oplader op zonne-energie, met een zeer sterk LED licht èn de capaciteit om smartphones of tablet mee op te laden. Maar het sympathiekste aspect van de lamp is dat van de opbrengst het licht in arme delen van de wereld wordt verspreid. Onder het motto: ‘buy one, give one’ wordt er voor elke verkochte lamp een gedoneerd aan een goed doel.

Wat moet je doen?
Maak een foto van een duurzaam object of project in de omgeving van Nijmegen en plaats hiervan een foto op Facebook.
Wie er tijdens de energiemarkt met het beste duurzame idee komt voor de gemeente Nijmegen maakt ook kans op een WakaWaka.
Kinderen kunnen die dag een kleurplaat inkleuren, of op de energiemarkt een kleurplaat inleveren (zie website), maken weer kans op andere mooie prijzen.
Voor meer informatie over de prijsvragen wijs ik u door naar de website.

Tevens is er deze dag een springkussen, zijn er diverse spelletjes voor de kinderen, is er een adviseur over moestuinen en is er muziek.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.