De laatste trends op het gebied van zonnebrillen

Dat zonnebrillen officieel zijn erkend als één van de meest populaire modeaccessoires, dat zal wellicht geen verassing zijn. Zonnebrillen kennen we net als kleding in allerlei soorten, maten en kleuren. Of je nu gaat voor een moderne zonnebril, vintage of populaire pilotenbril, het is er allemaal. Niet alleen is een zonnebril een perfect modeaccessoires, maar beschermt het je ogen ook nog eens tegen de uv-straling. Ideaal, wanneer jij tijdens een heerlijke wandeling door het centrum van Nijmegen loopt. Wil jij weten wat de laatste trends zijn op het gebied van brillen, wij vertellen het je!

Klein montuur

Deze keuze voor een zonnebril dames, is niet voor iedereen weggelegd. Toch is deze trend enorm populair. Dit komt doordat hij in principe met bijna iedere stijl is te combineren. Je hoeft dus niet na te denken over welke outfit jij kiest, want deze bril kan altijd! Het grote voordeel, is dat wanneer je naast dit montuur ook kiest voor transparante glazen, je helemaal klaar bent voor de zomer. Je kunt hem namelijk dragen bij je strandoutfit, maar ook in combinatie met een chique avondjurk. Kortom, een echte must have voor iedere vrouw. Een klein montuur toch niet helemaal geschikt, dan kun je ook kiezen voor een ander montuur, gecombineerd met transparante glazen.

Vintage

Vintage is helemaal terug van weggeweest. Deze zonnebrillen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, vormen en maten. Enkele voorbeelden van een vintage zonnebril zijn natuurlijk de pilotenbrillen, maar ook de ‘Cat eye bril’. Laatst genoemde zien we wat minder vaak voorbijkomen als we het hebben over zonnebrillen. De pilotenbril daarentegen wel. Deze bril is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en is volledig naar eigen smaak en wens aan te passen. Zo kun je kiezen voor een ander montuur, maar ook de kleur van het glas is helemaal zelf te bepalen. Naast zonnebrillen, is ook vintage kleding helemaal hot! Eigenlijk is vintage niets meer dan tweedehands. Toch zien we ook steeds vaker dat er door de verschillende bekende modeontwerpers nieuwe kleding wordt ontworpen met een vintagelook. Je hoeft dus niet perse alle kringloopwinkels af te struinen voor de perfecte outfit.

Welke zonnebril past bij mij?

De keuze voor de juiste zonnebril, is in principe hetzelfde als de keuze voor kleding of schoenen. Je moet het gevoel hebben dat de zonnebril fijn zit, maar ook dat hij er goed uitziet. De combinatie van deze factoren maakt het of een zonnebril bij je past ja of nee. Om het wat eenvoudiger te maken, zijn er bepaalde monturen die in sommige situaties beter kunnen worden vermeden. Wanneer je namelijk een te klein montuur draagt, dan zul je merken, dat wanneer je naar links of rechts kijkt de zonnebril niet je volledige zicht dekt. Niet alleen is dit vanuit praktisch oogpunt niet geheel wenselijk, maar zul je ook zien, dat dit optisch niet fijn oogt. Kortom, zorg er dus altijd voor dat je kiest voor een model dat past bij de vorm van je hoofd. Tegenwoordig kun je online eenvoudig middels een tool allerlei verschillende monturen laten projecteren op je eigen hoofd. Zo zie je in één oogopslag wat wel of niet geschikt is.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.