De Exploitatiefilm, cinema ten voeten uit!

De exploitatiefilm gaat al terug naar de beginjaren van de film, maar is ook anno 2016 niet klein te krijgen. De doorgaans expliciete en sensationele low budget films liften schaamteloos mee op succesvolle trends in de film, plagiëren er lustig op los en geven zich meer dan eens over aan ongekende vormen van wansmaak.

Rebelse filmmakers en onvervalste geldwolven balanceren voortdurend op de grens van het toelaatbare als het gaat om seks, geweld, rariteiten en taboedoorbrekende thema’s. Daarbij beweegt de exploitatiefilm zich in evenzo interessante als opvallende niches en stromingen als blaxploitation, biker films, chambara films, giallo films, mondo films, de women in prison films en de nunsploitation. De exploitatiefilm beleefde hoogtijdagen in het videotijdperk van de jaren tachtig en openbaarde zich daar met talloze videonasties.

In een kleurrijke lezing duikt Constant Hoogenbosch van Movie Machine in de opzienbarende, curieuze en hilarische wereld van de exploitatiefilm, uiteraard ondersteund door sprekend beeldmateriaal.

  • Woensdag 2 maart
  • Aanvang: 19.30 – ca. 22.00 – met pauze
  • Droomvilla LUX, Oranjesingel 42, 6511 NW Nijmegen – Gouden Zaal
  • Entree: 10 euro

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.