De beste planten voor in je vijver

Het introduceren van water in een tuin brengt veel voordelen met zich mee, en als je de beste vijverplanten kiest, kan dit helpen om een ​​kostbare habitat te creëren die zowel mooi is om naar te kijken als natuurvriendelijk. Vijverplantenvoegen zoveel pluspunten toe. Door de juiste te kiezen, blijft het water helder, geurloos en vrij van groene algen, met als enorm voordeel dat het het hele jaar door visueel interessant is. Bij voldoende zuurstofplanten is het toevoegen van een pomp en filtersysteem aan een vijver niet nodig. Gebruik daarom de onderstaande planten in je vijver!

Waterlelies

Een klassieker voor op je lijst met beste vijverplanten, en zeker een van de mooiste drijvende waterplanten. Het is verkrijgbaar in rood, geel, roze en wit. Ze hebben veel zon nodig en zullen het goed doen als ze worden gevoed met waterplantenvoeding voor vijvers. Experts adviseren dat waterlelies er niet van houden om stromend of opspattend water op hun kussen te hebben, dus overweeg de plaatsing ervan als je het combineert met andere ideeën voor waterornamenten, zoals een kleine fontein. Sommige soorten waterlelie kunnen te groot worden voor kleinere vijvers, dus controleer de afmetingen zorgvuldig voordat je een variëteit kiest.

Water vergeet-mij-nietje

Dit is een gemakkelijk te kweken plant voor vijverranden. Het heeft clusters van kleine blauwe bloemen met een geel oog, op laaggroeiend gebladerte dat zich zal verspreiden om een ​​informeel randeffect te creëren, lelijke vijverfolie verbergend of harde lijnen verzachtend. Het beste gekweekt in water niet dieper dan 5 centimeter. Salamanders leggen hun eieren afzonderlijk in de bladeren. De bloeitijd is van mei tot september.

Gouden club

Een interessante optie om toe te voegen aan de lijst met beste vijverplanten, dit is een sculpturale diepwater vaste plant. Het heeft blauw/groene drijvende bladeren en lange, rechtopstaande witte potloodvormige stelen met een gele punt in het voorjaar. Plant in een grote vijvermand om de groei in te dammen. Snijd de bloemen af ​​nadat ze over zijn gegaan. Deze planten zijn waardevol om het water helder te houden. Plant tot een diepte van 40 centimeter in de volle zon.

Kikkerbeet

Een andere geweldige optie op onze lijst met de beste vijverplanten, dit is handig om schaduw te bieden aan vijverbewonende wezens. Het is een mooie drijfplant met ronde bladeren en kleine witte bloemen met op elk bloemblad een gele vlek. Ze lijken een beetje op kleine waterlelies, maar zijn dus toch wel net wat anders. Het moet regelmatig worden verdund om te voorkomen dat het het water overneemt.

Spiked water duizendblad

Dit is een zuurstofrijke plant die in diep water kan groeien en altijd onder water blijft. Het draagt ​​niet alleen bij aan gezond vijverwater, maar biedt ook een leefgebied voor kikkervisjes en ongewervelde dieren. Hij heeft rood blad en is een snelle groeier. Het gedijt op dieptes van 30 centimeter tot 450 centimeter en geeft de voorkeur aan volle zon of halfschaduw. Er zijn meer ideeën om de schaduwrijke plekken in je tuin te transformeren in onze schaduwtuinideeën.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.