De aanslag op Nijmegen

Het verhaal van Maarten Schenk opnieuw verteld tijdens tocht door donker oud Nijmegen

Zaterdag 25 oktober vindt een unieke stadswandeling plaats. Een verteller van museum De Stratemakerstoren staat die avond om 19.30 uur klaar bij het Marikenbeeld op de Grote Markt in Nijmegen. Hij neemt jong en oud mee om het verhaal van Maarten Schenk en zijn aanval op Nijmegen opnieuw tot leven te brengen.
De wandeling is geschikt voor iedereen van 8 tot 88 jaar oud. De kosten zijn € 5,- per persoon (kinderen en volwassenen), een consumptie na afloop inbegrepen. Naar verwachting zal de rondleiding ongeveer anderhalf uur duren. Om extra sfeer aan de wandeling te geven, mogen kinderen verkleed gaan als ridder of als spook en mogen ze elektrische lampionnen meenemen. Reserveren is gewenst, op telefoonnummer 024-3238690.

In 1589, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, viel krijgsheer Maarten Schenk via de Sint Anthonispoort de stad Nijmegen binnen. Dat liep slecht af voor hem, onder meer doordat hij werd opgewacht door Nijmeegse burgers die zich als spoken hadden uitgedost.

De activiteit sluit aan bij 24 uur Nijmeegse geschiedenis en de Nacht van de Nacht.
Tijdens De Nacht van de Nacht worden in alle provincies nachtactiviteiten georganiseerd. Het initiatief is bedoeld om Nederland weer donkerder en mooier te maken en tegelijk iets aan het klimaatprobleem te doen.
Het thema van 24 uur Nijmeegse geschiedenis is ‘vriend en vijand’. Omdat Maarten Schenk tijdens de Tachtigjarige Oorlog een paar keer van kamp wisselde, was hij de ene keer een vriend voor de Nijmeegse bevolking, maar de andere keer een vijand…

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.