Daten op een geheel nieuwe wijze in Nijmegen

Singles uit Nijmegen en omgeving kunnen straks op een vernieuwende manier daten. Vrijdag 17 oktober vindt de kick-off van het nieuwe concept Daten & Bewegen plaats. Het concept biedt singles de kans om door middel van leuke sport- en spelactiviteiten elkaar te ontmoeten.

Door middel van sport- en spelactiviteiten wordt geprobeerd de drempel te verlagen en er voor te zorgen dat de nadruk niet op het daten ligt. Voorbeeld van een activiteit is een vorm van levend Stratego. Het is een activiteit waarbij veel interactie plaatsvindt en iedereen kan deelnemen op zijn eigen intensiteit. Volgens initiatiefnemer en bedenker Imke Ebben is daten voor velen nog een ‘eng’ woord en berust er nog steeds een taboe op. Het concept is ook uniek te noemen, omdat het twee trends verbindt; de trend van het aantal groeiende singles en de trend van het sporten en bewegen. “Mensen leven een druk bestaan en dan heb je minder tijd om je in de setting te begeven om andere singles te ontmoeten. Sporten en bewegen is gezond, verbroederd en het laat veel van iemands karakter zien, zo leer je iemand dus gelijk kennen”, aldus Imke Ebben. Na de activiteiten is er bij verzamelplaats café de Kroon ruimte om gezellig een drankje te drinken, “het ijs is dan immers al gebroken”. Het doel van Daten & Bewegen is om singles wekelijks bij elkaar te brengen om zo op een plezierige en laagdrempelige wijze anderen te leren kennen.

 

Na de feestelijke opening op 17 oktober vinden de activiteiten iedere week op vrijdag plaats van 19.30 uur tot en met 20.30 uur.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.