Dar en Vierdaagsefeesten gaan samenwerken

Dar en Vierdaagsefeesten verstevigen de komende jaren hun samenwerking met een strategisch partnership. De twee partijen hebben een nieuwe en gezamenlijke missie geformuleerd: namelijk het realiseren van een volledig afvalvrij evenement.

Samenwerken met een bijzondere doelstelling

Een volledig circulair evenement, dát is waar Dar en Vierdaagsefeesten aan werken de komende jaren. Dus dat ze samen het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland volledig afvalvrij maken en zorgen dat alle gebruikte en ongebruikte producten en grondstoffen niet op de afvalberg belanden, maar dat ze alles opnieuw gebruiken als grondstof. De eerste stap dit jaar is het voor- en nascheiden van de afvalsoorten, zo zorgt de schillenboer bijvoorbeeld voor inzameling van gft–afval bij de tientallen foodstands in de stad. Daarnaast worden de afvalsoorten in samenwerking met de ondernemers van de binnenstad binnen de recyclebare kaders gehouden. Vierdaagsefeesten heeft deze bijzondere doelstelling hoog in het vaandel staan. Teddy Vrijmoet, directeur Vierdaagsefeesten benadrukt: “Juist als evenement kunnen we deze nieuwe ontwikkelingen aanjagen en nemen we per definitie onze verantwoordelijkheid om onze omgeving voor bezoekers én bewoners schoner en gezonder te maken. Zo wordt een tof avondje stappen een stap naar een mooiere wereld.”

Het hele jaar duurzaam

Niet alleen tijdens Vierdaagsefeesten maar het hele jaar door werkt Dar aan een duurzame, afvalvrije leefomgeving. Pieter-Balth Linders, Directeur Dar: “Niet voor niks is een van onze ambities om verrassende verbindingen te creëren. Wij geloven erin dat je door samenwerking en kennisdeling verder komt. Door een langjarige samenwerking met Vierdaagsefeesten kunnen we samen naar de toekomst kijken en elk jaar weer een stap dichterbij ons doel komen!”

Party into the future

Party into the future is het platform van Vierdaagsefeesten waar zij samen met partners, bewoners, studenten en ondernemers bouwt aan een gezond evenement voor nu en in de toekomst. Stappen zonder footprint dus. Een belangrijk onderdeel van het platform is de start, vanaf nu, van Dar en Vierdaagsefeesten om binnen enkele jaren te komen tot een afvalvrij – en dus grondstofrijk – evenement.

Samenwerkingspartners

Gedragswetenschappers van Shift en experts van Nederland Schoon ondersteunen hun bij het vormgeven van dit traject. Gemeente Nijmegen is uitverkozen tot Green Capital 2018 en werkt met hen samen in het mogelijk maken van deze samenwerkingen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.