Dagjournaals bij Vierdaagse-in-Beeld

Door middel van speciale dagjournaals zal er met ingang van de 98ste editie nog meer van de Vierdaagse te zien zijn op de tv-pagina’s van de officiële Vierdaagsewebsite www.4daagse.nl.

Vierdaagse-in-Beeld (ViB), de dienst die verantwoordelijk is voor de doorgifte van beeld via de website, start met de productie van een bondig TV-journaal (10-15 minuten) dat van maandag tot en met vrijdag onder de titel ‘de Vandaagse’ aan het einde van de wandeldag zal worden uitgezonden. De Vandaagse wordt gepresenteerd door Chimène van Oosterhout.

Live registraties
Vierdaagse-in-Beeld verzorgt via de website www.4daagse.nl videoclips over het evenement. Het betreft vooral producties gemaakt voorafgaand en tijdens de Vierdaagseweek, live registraties op start- en finishterrein de Wedren, impressies van plaatsen van doorkomst, reacties van deelnemers en publiek en videoclips van partners en sponsors. Het gaat voornamelijk om beelden die door de reguliere tv-stations niet worden uitgezonden. Daarnaast wordt doorgifte verzorgd van beeldmateriaal van de diverse webcams en doorgifte van beeldmateriaal van derden (lees: omroepen).

Historisch
De eigen producties zijn vooral gericht op functionele informatie voor de deelnemers en de bezoekers, zoals nieuws (tips voeding en medisch, starttijden, uitvallers, etc.); weerbericht(en); algemene promo’s en sfeerimpressies. Ook producties van derden, bijvoorbeeld van Nijmegen Blijft in Beeld in samenwerking met het Regionaal Archief Nijmegen als het om historisch beeldmateriaal gaat, worden via ViB op de Vierdaagsewebsite toegankelijk gemaakt voor de internetgebruiker.

 

Verspreiding
De weergave van de verschillende beelden vindt plaats op de eigen website, via de diverse ledwalls op de Wedren en via monitoren in de verschillende ruimten. Tevens worden beelden beschikbaar gesteld aan lokale, regionale en landelijke omroepen.

 

Content productie
In de jaargang van 2014 zal een aantal bestaande videoclips worden geactualiseerd. Daarnaast wordt er allerlei nieuwe content geproduceerd: van clips voor sponsoren tot weerberichten met Jules Geirnaert tot impressies uit de plaatsen van doorkomst. Ook bijzondere gebeurtenissen zoals de Herdenking op het Canadese kerkhof in Groesbeek of de aanleg van de Pontonbrug in Cuijk zullen worden vastgelegd.

In het kader van de 100ste Vierdaagse in 2016 zijn er de afgelopen tijd ook al enkele videoclips gemaakt die met deze speciale aflevering te maken hebben: de aanplant van de Vierdaagse wijn, de onthulling van de slogan van de 100ste Vierdaagse en de opening van het ontluikende Vierdaagsebos.

 

Nieuw element
Nieuw in de ‘programmering’ is de productie van een dagelijks TV-journaal. Van maandag t/m vrijdag is er rond de klok van 18.30 uur een quick view te zien van die dag. Op maandag zijn dat vooral de impressies van de arriverende wandelaars die zich melden op de Wedren; van dinsdag t/m vrijdag de impressies van de voorbije wandeldag en andere gebeurtenissen en belangwekkende informatie. Inmiddels is afgesproken dat 4Daagse TV, het project onder leiding van N1 waarin de lokale omroepen met elkaar samenwerken om de Vierdaagse te coveren, ‘de Vandaagse’ zal overnemen.

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.