Dag van de Korte Film toont Nederlands talent in Nijmegen

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, wordt in Nijmegen De Dag van de Korte Film gevierd. Om korte film de aandacht te geven die het verdient, wordt het publiek deze dag getrakteerd op een speciaal door Go Short samengesteld filmprogramma. De beste korte films van eigen bodem worden vertoond, zoals Lejla (geselecteerd voor het talentprogramma van het Filmfestival van Cannes) en Bullet Time (Nederlandse Oscar® inzending).

De Dag van Korte Film is in Nijmegen te zien in filmtheater LUX. Het avondprogramma begint om 19.30 en wordt bijgewoond door Esra Ghilane, production designer van Grijs Is Ook Een Kleur. Speciaal voor kinderen is er ‘s middags een 45 minuten-programma.

Programma informatie in filmtheater LUX: https://tinyurl.com/y8v2tjug

Informatie kinderprogramma: https://tinyurl.com/yba7sya4

Informatie landelijk programma: https://www.dagvandekortefilm.nl

Ode aan de short
De korte film is prikkelend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Tevens is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Het is een medium waarin makers ongeremd creatief kunnen zijn en het levert daarom bijzondere, innovatieve films op. Toch krijgt de korte film weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te genereren voor korte films initieerde Short Circuit, het netwerk van niet-commerciële Europese kortefilmdistributeurs, vijf jaar geleden de Europese Dag van de Korte Film. Inmiddels is het een begrip en daarom is er ook dit jaar een ode aan de short, in samenwerking met EYE Filmmuseum, het International Film Festival Rotterdam en het Nederlands Film Festival.

Aanstormend talent op het programma
Het programma van de Dag van de Korte Film bestaat uit vijf korte films van aanstormend, Nederlands talent dat het afgelopen jaar geselecteerd is voor (inter)nationale filmfestivals en diverse prijzen in de wacht sleepte. Het kinderprogramma vertoont de beste Europese korte films uit zeven verschillende landen en is geschikt vanaf vier jaar. De shorts zijn op 21 december en in de daaropvolgende week landelijk te zien in 31 verschillende filmtheaters.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.