D-Café Studentenhuisvesting 30 november 2013

Op zaterdag 30 november staat het maandelijkse D-Café van D66 Nijmegen in het teken van de discussie over studentenhuisvesting.

Regelgeving en quota
Volgens bewonersorganisaties in verschillende Nijmeegse wijken is de maat vol als het gaat om het aantal studenten in de wijk. Sommige bewoners vragen om extra regelgeving en zelfs wijkquota op het gebied van verkamering. Ook het bewonersplatform ‘Kamerbreed’ sprak onlangs zorgen uit over verkamering in de wijk en in de Nijmeegse gemeenteraad stond het onderwerp eveneens op de agenda.
Alternatieve oplossingen
Als reactie schreven D66-fractievolger en kandidaat-raadslid Puck Sanders, de JD Arnhem-Nijmegen en studentenfracties asap en Akkuraatd gezamenlijk een opinieartikel, dat onlangs uitgebreid aandacht kreeg in De Gelderlander. Sanders cs. waarschuwen daarin voor onvoorziene gevolgen van kamerquota en verwijzen daarbij naar Groningen, een stad die de nieuwe regelgeving al invoerde. Ook draagt Sanders andere oplossingen aan.
D-Café
Het D-Café van 30 november biedt de mogelijkheid meer te weten te komen over dit onderwerp. Verplichte spreiding van studenten over de stad, wat behelst dat eigenlijk? Wat zijn de voors en tegens van kamerquota? En wat zijn de grootste zorgen? In dit D-Café gaan zowel voorstanders van nieuwe regelgeving als tegenstanders met elkaar in dialoog. Een unieke kans om het verhaal van alle kanten te horen en antwoord te krijgen op al uw vragen. De middag zal onder leiding staan van wethouder Henk Beerten.
Thema: D-Café Studentenhuisvesting
Locatie: Villa Lux
Datum: 30-11-2013
Tijd: 16:00 – 18:00

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.