CWZ vraagt aandacht voor orgaan- en weefseldonatie tijdens nationale Donorweek

Tijdens de Donorweek (12-19 oktober) benadrukt het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) het belang van orgaan- en weefseldonatie met een informatiestand voor patiënten en bezoekers. Een interne postercampagne verfrist de aandacht van artsen en medewerkers voor met name de donatie van weefsel zoals huid en hoornvlies.

 

In de Binnenhof – waar ook het restaurant voor patiënten, bezoekers en medewerkers is gevestigd – staat tijdens de donorweek een informatiestand. Hier is informatie te krijgen over orgaan- en weefseldonatie. Wie wil, kan zich hier registreren in het Donorregister.

 

Postercampagne
Tijdens de donorweek wil CWZ met een postercampagne ook bij de eigen artsen en medewerkers orgaan- en weefseldonatie onder de aandacht brengen.

 

Waarom registreren?
In Nederland wachten ongeveer 1200 mensen op een orgaan. Helaas overlijden ieder jaar ook mensen terwijl ze wachten. Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen zich registreren in het Donorregister. Nabestaanden hoeven dan op een emotioneel moment geen besluit te nemen over donatie. Met de landelijke campagne ‘Nederland zegt ja’ wordt aan iedereen die nog niet als donor staat geregistreerd, gevraagd een keuze te maken over orgaan- en weefseldonatie: ja of nee?

De registratie kan heel eenvoudig online met DigiD via de website www.jaofnee.nl of schriftelijk door middel van een donorformulier.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.