Culturele huiskamer Basta opent expositie

Op zaterdag 7 maart vindt de officiële opening plaats van de nieuwe ruimte van kringloopwinkel en culturele huiskamer Basta. Matt Janssen en René Donders van Atelier RAM brengen hun beeldende samenwerking bijeen in een bijzondere expositie rondom de thema’s vergankelijkheid en verbinding. Om 14.00 uur wordt de nieuwe ruimte officieel geopend en is er een korte speech over de totstandkoming. Meteen daarna wordt de expo geopend en zullen de kunstenaars vertellen over hun werk. De opening zal worden opgeluisterd met een klein optreden van een singer-songwriter.

De tentoonstelling is een primeur voor ideële kringloopwinkel, lunchcafé en culturele huiskamer Basta. Vrijwilligers hebben afgelopen maanden hard gewerkt om de nieuwe ruimte te verbouwen en in te richten. Tijdens de officiële opening zullen de kunstenaars vertellen over hun werk, en zal een vrijwilliger van Basta vertellen over de totstandkoming van de nieuwe ruimte. De opening zal worden opgeluisterd met een klein optreden van een singer-songwriter. De expositie is vervolgens tot en met 11 april elke zaterdag te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Atelier RAM is begin 2003 ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Matt Janssen en René Donders en verkent de mogelijkheden en onmogelijkheden van beeldende samenwerking. Matt gebruikt gemengde technieken in zijn werk en combineert materialen als acryl, houtskool, roestwater, papier, kranten en eigenlijk alles dat hem inspireert in de chaotische wereld om ons heen. René’s werk bestaat uit schilderijen en cartoonachtige tekeningen waarbij een leidend thema steeds “De Verbinding” is tussen sub-thema’s, materialen en mensen. Fragmenten van stukken doek recyclet hij en naait ze aan elkaar tot een nieuw geheel in de voor- en/of in de achterkant van het werk.

Basta is een ideële kringloopwinkel, lunchcafé en culturele huiskamer in hartje Nijmegen. Basta is geopend op zaterdagen van 11.00 tot 17.00 en wordt volledig door vrijwilligers gerund. Naast de winkel en het lunchcafé organiseert Basta culturele en duurzame activiteiten, met een verbindende insteek. Alle opbrengsten gaan naar goede doelen in binnen- en buitenland.

Kijk voor meer informatie op www.bastanijmegen.nl of www.atelierram.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.