Crypto oorlog tussen Cardano, Moonriver en Polkadot

De cryptowereld is constant in beweging, zowel achter de schermen als bij beleggers die bijvoorbeeld polygon kopen en er rendement mee proberen te behalen. Wat is het verschil tussen de Cardano munt, de Polkadot munt en de Moonriver munt? De drie munten zijn bovenop het Ethereum netwerk gebouwd. Ze verschillen in hun benadering van het schalen van het Ethereum netwerk. Zowel Cardano munten als Polkadot munten zijn ontworpen om de nieuwe generatie slimme contracten te worden. Beide worden ook beschouwd als de opvolgers van Ethereum. Dan heb je Moonriver coin ook nog. Maar wie wint uiteindelijk de oorlog en wordt de beste?

Cardano platform

Het Cardano coin blockchain platform is gebaseerd op wetenschappelijke filosofie. Het is ontwikkeld door IOHK, een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in cryptografie en slimme contracten. Cardano’s doel is om een ​​gedecentraliseerd netwerk te bieden dat schaalbaar, veilig en gebruiksvriendelijk is om bijvoorbeeld cardano coin kopen en verkopen te doen.

Polkadot platform

Het Polkadot project heeft tot doel een webgebaseerd gedistribueerd computersysteem te creëren. Het maakt gebruik van een nieuw consensus algoritme genaamd Proof of Authority. Dit protocol biedt een manier om schaalbaarheid te bereiken met behoud van decentralisatie. Het is niet te vergelijken met aave coin.

Moonriver coin

Moonriver Coin (MORO) is een gedecentraliseerde cryptocurrency die tot doel heeft gebruikers in bijvoorbeeld Nijmegen een snel, goedkoop en betrouwbaar betalingsnetwerk te bieden. MORO is gebouwd op het Moonriver protocol, dat directe transacties mogelijk maakt zonder transactiekosten. Het is ontworpen om iedereen in staat te stellen zijn eigen valuta te bouwen en deze te gebruiken om voor goederen en diensten te betalen. Moonriver kopen is de toekomst, aldus de ontwikkelaars ervan.

Moonriver Coin is bedoeld als een universele betaalmethode voor webservices, mobiele apps, games en hardware apparaten. Moonriver Coin is gebouwd bovenop de Ethereum-blockchain. De Moonriver token is een utility token die gebruikt zal worden op het Moonriver Network. Houders van Moonriver Token hebben stemrecht over de richting van het Moonriver Network.

Cardano vs Polkadot vs Moonriver – Wie wordt de volgende Ethereum?

De projecten evenals Shiba inu coin kopen dit met andere coins doet, concurreren sinds de lancering. Maar nu werken teams samen om hun platforms compatibel te maken. Volgens rapporten zijn de twee teams van plan om te fuseren tot één enkele keten. Door de fusie kunnen gebruikers geld overmaken tussen ketens zonder tussenkomst van een derde partij. Zowel Cardano, Polkadot als Moonriver beweren dat hun netwerken beter zijn dan de andere. Het blijft echter de vraag of deze beweringen waar zijn. Waar Cardano zich richt op schaalbaarheid en privacy, richt Polkadot zich op interoperabiliteit.

Wat zijn de verschillen technisch gezien?

  • Cardano is een proof-of-stake blockchain, terwijl Polkadot proof-of-work gebruikt.
  • Cardano is een openbare blockchain, terwijl Polkadot een netwerk zonder toestemming is.
  • Cardano is geschreven in Haskell, terwijl Polkadot is geschreven in Go.
  • Cardano is ontwikkeld door een Zwitsers bedrijf genaamd IOHK, terwijl Polkadot is ontwikkeld door een groep onderzoekers.
  • Cardano is lid van de Enterprise Ethereum Alliance, terwijl Polkadot dat niet is.
  • Cardano wordt ondersteund door Emurgo, terwijl Polkadot wordt ondersteund door Microsoft.

Wat zijn de verschillen financieel gezien?

  • Volgens gegevens van CoinMarketCap heeft Cardano een totale voorraad van $8,9 miljard, terwijl Polkadot een totale voorraad heeft van slechts $1,5 miljard.
  • Cardano heeft een marktkapitalisatie van $ 1,2 miljard, terwijl Polkadot slechts $ 200 miljoen waard is.
  • Cardano heeft een dagelijks handelsvolume van $ 100 miljoen, terwijl Polkadot minder dan $ 10 miljoen heeft.

Waarom is de strijd of samenwerking onderling noodzakelijk?

Indien de cryptos gaan fuseren, zal dit het hele cryptocurrency-landschap veranderen. Gebruikers kunnen hun bestaande portemonnee gebruiken om geld over verschillende ketens te sturen. Dit betekent dat mensen geen nieuwe munten hoeven te kopen als ze van netwerk willen wisselen.

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.