Corrente deelt podium met Artiance

Minstens 120 jonge strijkers en blazers staan zondag (24 april) samen op het podium tijdens een gecombineerd concert door Nijmeegs Jeugdorkest Corrente en Jeugdorkest Artiance uit Alkmaar. Het groots opgezette optreden vindt plaats in Lindenberg, Huis voor de Kunsten in Nijmegen en begint om 15.00 uur. Het muzikale uitwisselingsproject is een initiatief van Corrente-dirigent Guido Jansen en orkestleider Otto de Jong van Artiance.

Als voorbereiding op het combiconcert trekken beide orkesten zich een aantal dagen terug in een jeugdherberg nabij Kranenburg, waar de repetities plaatsvinden. Op het programma staan onder meer de aanstekelijke Hungarian Dance van Brahms en de populaire Sound of Music van Richards/Hammerstein. Voor de uitvoering van Irish Suite (Nico Brandon) zijn apart twee harpisten aangetrokken.

De harp is immers niet weg te denken uit de traditionele muziek van de Keltische cultuur. Het Regionaal Jeugdorkest Artiance verzorgt geregeld optredens, onder meer tijdens de Van Foreest Publiekslezing en de Dodenherdenking. Vorig jaar reisde het jeugdorkest af naar Alkmaars partnerstad Bath (Engeland) voor twee concerten. NJO Corrente trakteerde de bewoners van het opvangkamp Heumensoord met een verrassingsconcert. Dat gebeurde in combinatie met het Ricciotti Ensemble waarmee Corrente zich nationaal in de kijker speelde.

————————————————–
Muziek uit land van kaas en Waal
RJO Artiance – Alkmaar
NJO Corrente – Nijmegen

Lindenbergzaal, 24 april, 15.00 uur.
Entree (incl. garderobe en consumptie):
volwassenen 5 euro, kinderen t/m 12 jaar 3 euro.
————————————————

Foto gemaakt door: B. van Amstel

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.