Comedian Samir Fighil gaat vloggen tijdens en over Vierdaagsefeesten

Vierdaagsefeesten wilde dolgraag dat haar evenement ook via vlogverslagen te volgen zou zijn. Weer eens een andere insteek op het populaire evenement. De samenwerking met Samir Fighil is een gekoesterde wens die in vervulling gaat. De in Nijmegen getogen comedian Samir Fighil zal uitgerust met camera de binnenstad intrekken. De opnames – die hij geheel naar eigen inzicht maakt – worden dagelijks gedeeld via vierdaagsefeesten.nl en de bekende social mediakanalen.

Door middel van zijn online videodagboek, neemt Samir Fighil zijn kijkers volop mee in de beleving van Vierdaagsefeesten. Fighil staat bekend om zijn acts waarmee hij geheel in eigen stijl zijn toehoorders keer op keer weet te raken; als zichzelf of als één van zijn vele typetjes. Van jongs af aan komt hij in aanraking met alle lagen van de samenleving. Dit bleek een uitstekende inspiratiebron toen Fighil zichzelf de kunst van het imiteren meester maakte. De combinatie van typetjes spelen en verhalen vertellen en daar mensen mee aan het lachen maken, vindt hij fantastisch. Zo maakte hij in 2011 zijn podiumdebuut in de wereld van comedy en cabaret.

Kort daarna won Fighil de Haagse Street Life Award voor aanstormend talent. Een lange route langs vele podia in binnen- en buitenland volgde. In België verzorgde hij het voorprogramma voor de Amerikaanse comedian Aries Spears en droeg hij humoristische live columns voor in het televisieprogramma De Halve Maan van de NTR. Anno 2016 is Fighil druk bezig met optreden, het schrijven van nieuw materiaal, en produceren. 
Als organisator en host van East Side Comedynight in Nijmegen, slaat hij namelijk een brug tussen de theaterwereld en mensen die van lachen houden, maar zelden naar het theater gaan.

Elke editie is tot nu toe uitverkocht. Deze zomer gaat Fighil voor het eerst vloggen, met Vierdaagsefeesten als debuut. Hij geeft aan: “Vierdaagsefeesten is een evenement dat mensen vanuit de hele wereld samenbrengt. Een gebeurtenis waar ik erg trots op ben. En ik kan niet wachten om het verhaal van deze gebeurtenis te vangen in beeld. Vierdaagsefeesten c’est magic.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.