CineMec bouwt duurzaam Multi Media Center in de Waalsprong

De Waalsprong krijgt een eigen Multi Media Center. Vandaag tekenden wethouder Bert Velthuis en directeur CineMec Gerben Kuipers het contract voor de overdracht van bijna 25.000 vierkante meter grond. CineMec bouwt het Multi Media Center bijna klimaatneutraal.

Het nieuwe complex komt ten noorden van de nieuwe plassen in Lent en ten zuiden van de ovatonde (keizer Augustusplein). CineMec bouwt een multi-tainment center en mogelijk in een later stadium een buitenfoyer. In het complex komen acht (bioscoop)zalen en 2200 stoelen. De grootste zaal (780 stoelen) biedt mogelijkheden voor congressen. Ook komt er een aparte ruimte voor een beursvloer.

Events
Gerben Kuipers, directeur van CineMec: “Het gebouw gaat primair functioneren als bioscoop, maar biedt ook plaats aan congresfaciliteiten, e-learning activiteiten en multimediale events. Dit concept wordt nu al succesvol in Ede toegepast.” Daarnaast gaat bioscoop CineMec, om de wereld in huis te halen, ook live streamen van onder andere pop en klassieke concerten, Metropolitan opera’s uit New York, Bolshoi ballet uit Moskou en National Theatre producties uit Londen.

Nijmegen telt relatief weinig bioscopen voor een grote stad. De verwachting is dat het CineMec-concept aanvullend gaat werken op de bioscopen in de stad. Wethouder Bert Velthuis: “De bouw van het complex is een mooie aanvulling op de voorzieningen in de Waalsprong. Goede mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding maken het gebied aantrekkelijk voor zowel bezoekers als toekomstige huizenkopers. De plannen passen goed in het concept van het plassengebied De Waaijer.” De noordrand van de Lentse plas is grotendeels bestemd voor vrije tijd en ontspanning.

Bouw
Zodra de omgevingsvergunning verleend is kan de bouw in maart van start gaan. Door de archeologische waarde van de grond heeft CineMec een bijzonder ontwerp moeten laten maken. Lange dunne palen worden in de grond gebracht waar een ronde betonplaat op komt te liggen, die dient als fundament voor het gebouw, dat duurzaam volgens de richtlijnen van de Nederlandse Klimaat coalitie gebouwd wordt. Daarmee ondersteunt CineMec een klimaat neutrale samenleving. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed is betrokken bij dit proces; Cinemec verwacht begin 2015 over de noodzakelijke vergunning te kunnen beschikken..

CineMec
CineMec Ede heeft in 15 jaar een nieuwe en inmiddels succesvolle formule ontwikkeld, waarmee zij een unieke positie in de Nederlandse bioscoopwereld heeft bereikt. Het concept van CineMec is gebaseerd op drie pijlers: film, congres en events. Nu CineMec met twee nieuwe locaties gaat uitbreiden (start van de bouw in Utrecht Leidsche Rijn is inmiddels in volle gang), ontstaat een duidelijke meerwaarde van het CineMec label. CineMec maakt sinds 11 september 2014 onderdeel uit van de Pathe Holding B.V.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.