CINEKID komt weer terug naar LUX!

In de herfstvakantie barst Cinekid los in LUX. Van 18 t/m 26 oktober 2014 gaan de deuren weer open voor het internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd. Het festival is dit jaar groter en leuker dan ooit! Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen niet alleen genieten van een breed scala aan films, maar ze kunnen ook terecht in het Kidslab voor toffe workshops en activiteiten. Hier leren ze op een speelse manier over beeld en film.

PROGRAMMA
Kidslab
Gedurende het filmfestival wordt de theaterzaal van LUX weer omgetoverd in een gigantisch Kidslab; open van maandag 20 t/m vrijdag 24 oktober van 12.00 – 17.00 uur. Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen hier deelnemen aan, in totaal, acht workshops. Ze kunnen bijvoorbeeld mee op ruimtereis om nieuwe planeten te ontdekken, hun missies tot leven laten komen door middel van een green screen en als een echte Amerikaanse krantenbezorger vanaf een fiets de krant in tuinen gooien. Ook kunnen kinderen een animatie van hun zelfverzonnen verhaal maken. Maar voor de echte tekenliefhebbers is er ook wat leuks. In het Kidslab kun je namelijk in je eigen tekening rondlopen!

Filmaanbod

Negen dagen lang draaien de mooiste, spannendste en nieuwste kinderfilms. In totaal draaien er 9 films; de jongste kinderen kunnen naar Trippel Trappel: Dierensinterklaas, Hocus Pocus met Alfons Alfrink, Johan en de Verenkoning, Iep! en Mijn Mama is in Amerika en ze heeft Buffalo Bill ontmoet. Voor kinderen van 8 jaar en ouder draait Het leven volgens Nino, Believe, Levende Bezems en Mother I Love You (10+).

SPECIALS
Openingsfilm Cinekid@LUX: Het leven volgens Nino
Zaterdag 18 oktober om 14.30 uur start Cinekid@LUX met de openingsfilm Het leven volgens Nino. En dat doen we in stijl met een rode loper première! Dus trek je mooiste kleren aan en maak kans op leuke prijzen.
Het leven volgens Nino - openingsfilm

Casting
Woensdag 22 oktober krijgt LUX bezoek van kindercastingbureau Elskes Cast! Zij leren je niet alleen hoe een casting werkt, maar zoeken ook naar het nieuwe acteertalent van Nederland. Vorig jaar is in LUX de hoofdrolspeelster van de nieuwe kinderfilm Apenstreken ontdekt. Je moet je hiervoor wel even aanmelden via www.lux-nijmegen.nl/cinekid. Er zijn maar een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij! Om je zo goed mogelijk voor te bereiden is er voorafgaand aan de casting een acteerworkshop van Grote Broer.

Win een Cinekid kaartje!
Natuurlijk heeft Cinekid@LUX ook nog wat extra’s! Op de achterkant van het programmaboekje staat een leuke kleurplaat. Kleur deze zo mooi mogelijk in en maak een foto van jezelf met de kleurplaat. Stuur deze uiterlijk dinsdag 14 oktober vóór 17.00 uur naar cinemalux@lux-nijmegen.nl en win! Het kaartje geeft je toegang tot het Kidslab en een Cinekid film naar keuze.

App Lab

Kaarten voor alle films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via de website of aan de kassa van LUX.
Meer info en kaartverkoop: www.lux-nijmegen.nl/cinekid

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.