ChristenUnie Nijmegen kiest nieuwe lijsttrekker

Op 26 oktober werd in ‘De Boskapel’ te Nijmegen Marijn Gunnink gekozen als de lijsttrekker van de ChristenUnie te Nijmegen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Gunnink sprak over zijn ambities voor de christelijke politiek in Nijmegen en verwoorde een drietal actiepunten waar de ChristenUnie Nijmegen werk van wil gaan maken.

 Om 13:15 uur ging in ‘De Boskapel’ te Nijmegen de eerste persconferentie van de nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie Nijmegen van start. Marijn Gunnink (25) gaf op deze manier de aftrap voor de campagne richting de gemeenteraadsverkiezingen. Toen de pers zich had verzameld startte Gunnink, oud-bestuurslid van de landelijke jongerenafdeling van de ChristenUnie,  met een persoonlijke noot waarin hij zijn ambities en drijfveren voor christelijke politiek in het algemeen, en voor christelijke politiek in Nijmegen in het bijzonder, met de aanwezigen deelde. Gunnink stelde: “Ik wil Gods handen en voeten in de politiek zijn. Een prachtige uitdaging!’

Gunnink verbond zijn ambitie om een zetel te halen voor de ChristenUnie met enkele concrete voorbeelden uit de Nijmeegse samenleving. De ambities van de ChristenUnie zijn gebaseerd op het geloof in God, en de liefde voor de naaste. Met een enthousiast team wil de ChristenUnie Nijmegen Gods werk handen en voeten geven in de stad.

 De drie speerpunten waarop Gunnink de aandacht vestigde zijn:

 1.   Een passende (huur)woning voor iedereen. Een woonakkoord is noodzakelijk tussen gemeente, banken en woningbouwcoöperaties.

2.     Prostitutie en mensenhandel aanpakken.  

3.     Ruim baan voor vrijwilligers. Weg met de angst en wantrouwen in de politiek ten opzichte van vrijwilligers

De komende campagne ziet de ChristenUnie Nijmegen vertrouwen tegemoet: de 1800 stemmen voor een zetel zijn binnen handbereik. Gunnink riep op: “Word lid van de C1800, 1800 bewogen Nijmegenaren die met hun stem op de ChristenUnie de Nijmeegse samenleving nog mooier maken’.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.