Christel van Diepen pakt zilver bij Europese Wiskunde Olympiade

Bij de zesde European Girls’ Mathematical Olympiad heeft het Nederlandse team een zilveren en een bronzen medaille behaald. Christel van Diepen (16) uit Malden loste drie van de zes opgaven in de wedstrijd foutloos op en sleepte hiermee zilver in de wacht.

Esther Steenkamer (16) uit Roggel behaalde zoveel punten dat ze voor brons in aanmerking kwam. Aimée Jacobs (17) uit Nieuw-Vennep loste een opgave foutloos op en verdiende hiermee een eervolle vermelding. De European Girls’ Mathematical Olympiad vond van 6 tot 12 april plaats in Zürich, Zwitserland. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd om meisjes te stimuleren hun wiskundetalent te benutten. De leerlingen kregen op elk van de twee wedstrijddagen drie zeer pittige wiskundeopgaven om op te lossen. Hiervoor kregen ze beide dagen vier en een half uur de tijd. Voor iedere opgave waren zeven punten te verdienen. De Nederlandse deelneemsters hebben de volgende resultaten behaald:

25 punten – Zilver: Christel van Diepen (16 jaar, Malden, 5 vwo, Stedelijk Gymnasium Nijmegen)
16 punten – Brons: Esther Steenkamer (17 jaar, Roggel, 6 vwo, Scholengemeenschap Sint Ursula Horn)
8 punten – Eervolle vermelding: Aimée Jacobs (17 jaar, Nieuw-Vennep, 6 vwo, Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp)
6 punten: Anouk Eggink (16 jaar, Deventer, 5 vwo, Etty Hillesum Lyceum het Vlier Deventer)

Aimée, Christel en Esther vertegenwoordigden ook vorig jaar Nederland bij deze olympiade. Toen sleepten Christel en Esther beiden een bronzen medaille in de wacht. Ze zijn trots dat ze opnieuw een medaille hebben behaald. Christel: “De opgaven bij dit soort wedstrijden zijn echt heel moeilijk, dus is het enorm cool om er drie op te lossen. Volgend jaar mag ik weer meedoen en dan ga ik voor goud!”

In totaal ontvingen 43 van de 168 deelneemsters een bronzen medaille, 27 een zilveren medaille en 16 een gouden medaille. In het officieuze landenklassement haalde Nederland een 17eplaats van de 44 deelnemende landen. Naast Europese teams deden ook gastteams mee uit de Verenigde Staten, Saudi Arabië en India.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.