Centrum Nijmegen viert het voorjaar en kleurt roze

Het ultieme lentegevoel beleef je in de binnenstad van Nijmegen. Het centrum staat namelijk bol van culinaire feestjes, spraakmakende festiviteiten en speciale events waar je bij wil zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Giro d’Italia, die de hele stad roze laat kleuren. Of het Misplaatste Grappen Festival waarbij ongegeneerd lachen is toegestaan. Geniet van de lentezon, gezellige terrasjes en al het bruisende vertier. Nijmegen warmt zich op voor een voorjaar dat je niet mag missen!

Voorjaarsactiviteiten

De gehele voorjaarsperiode is het genieten geblazen in centrum Nijmegen. In het weekend van 22 t/m 24 april is er onder andere een Kunstraffinaderij in de Stevenskerk en daarna is dan het al eerder genoemde Misplaatste Grappen Festival, een hilarische cabarettour waar je bij moet zijn geweest. Ook tijdens Koningsnacht en –dag wordt het weer een groot feest in de binnenstad.

Roze aankleding

Dit voorjaar is de binnenstad feestelijk aangekleed met roze banieren, verlichting, vlaggen en andere onverwachte versieringen, natuurlijk  in het kader van de internationale Giro D’Italia. Dit maakt het shoppen nog een stuk leuker. De altijd weer gezellige en hippe terrasjes in centrum Nijmegen lenen zich perfect voor een heerlijk moment van ontspanning onder het genot van een hapje of drankje.

Koopzondag- en avonden

In Nijmegen is het elke zondag koopzondag. Op Koningsdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag zijn de meeste winkels geopend. Kijk voor specifieke openingstijden op de website centrumnijmegen.nl. Natuurlijk is er gedurende het voorjaar nog veel meer te doen in de Nijmeegse binnenstad.

Foto gemaakt door: Henk Kersten

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.