Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ in Nijmegen

Al weet iedereen dat rijden onder invloed gevaarlijk is, nog steeds stappen er mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om het rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen -en de gevolgen daarvan- sterk te verminderen.

Op 9 maart is het campagneteam in Nijmegen aanwezig om inwoners bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Het team is aanwezig met een stand bij theorieschool Johan Bos in Nijmegen.

Het PEER Drive Clean! Team zal een theorieles overnemen van de rijschool en het team gaat op een interactieve wijze het gesprek aan over alcohol en drugs in het verkeer met nieuwe bestuurders. Juist deze groep, actief bezig om het rijbewijs te halen, dient bewust te zijn van de gevaren. Gedurende de les mogen deelnemers ook de alcohol- en drugsbrillen opzetten om zelf eens te ondervinden hoe gevaarlijk rijden onder invloed nu echt is.

Het team gaat de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Op de website rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.