Buurtsuper in Angeren voor de vijfde keer slachtoffer van snelkraak

BETUWE – Voor de vijfde keer in een tijdsbestek vier maanden is er bij de buurtsuper in Angeren gisterennacht een snel kraak gepleegd. Bij alle inbraken hadden de inbrekers het voorzien op sigaretten. Er is voor duizenden euro’s aan sigaretten gestolen. Niet alleen de buurtsuper werd in korte tijd al vaak getroffen door snelkraken. Ook tankstations, Bruna-winkels en andere supermarkten in de omgeving kregen de afgelopen tijd regelmatig met snelkraken te maken.

Na de inbraak van gisterennacht bij buurtsuper Coop heeft de politie vier verdachten kunnen oppakken. De winkeliers en buurtbewoners zijn opgelucht, maar zijn er nog niet zeker van dat hiermee ook de serie snelkraken ten einde is gekomen.

Telkens kwamen de inbrekers bij buurtsuper Coop via een andere weg naar binnen. De ruit van de  hoofdingang werd ingegooid, evenals ruiten aan een andere kant van de winkel. Bij een van de inbraken kwamen ze via het dak binnen. Bij de meest recente inbraak werden wederom ruiten ingegooid met bakstenen.

Wat kun je ertegen doen?
Ortwin Braaksma, glasexpert van Glas.nl geeft advies aan ondernemers/winkeliers over de maatregelen die zij kunnen treffen om inbrekers zo veel mogelijk te weren. “Inbraakvertragend glas maakt het voor inbrekers moeilijker om binnen te komen. Wanneer de te halen buit echter groot genoeg is, zullen inbrekers de vertraging voor lief nemen of kiezen voor bijvoorbeeld een ramkraak met een auto. Wel kunnen we bij hogere waarde van de goederen zwaarder inbraakvertragend glas plaatsen, welke we dezelfde werkdag nog kunnen leveren. ”

Daarnaast kun je ervoor zorgen dat inbrekers in het zicht komen te staan. “Plaats camera’s en zorg dat deze duidelijk te zien zijn. Verlicht verder ook de buitenschil van het pand, zodat inbrekers in het licht staan wanneer zij proberen binnen te komen.” aldus Braaksma van Glas.nl. Mogelijk kun je ook samen met andere bedrijven in de buurt collectief een bewaker in dienst nemen. Een bewakingsdienst surveilleert dan afwisselend bij meerdere bedrijven en de kosten kun je gezamenlijk delen.

Tot slot kunnen een rookkanon of mistmachine en anti ramkraakpalen ook uitkomst bieden. “Een rookkanon/mistmachine zorgt direct voor een enorme rookontwikkeling zodra er ingebroken wordt, waardoor inbrekers meteen weer naar buiten worden gedreven. Anti ramkraakpalen kunnen enorme krachten weerstaan en daardoor een pand beschermen tegen ramkraken” legt Braaksma van Glas.nl uit.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.