Burgemeester Bruls zet meer politie in bij thuiswedstrijden NEC tijdens seizoensslot

Nijmegen – Burgemeester Bruls van Nijmegen gaat in de laatste thuiswedstrijden van het lopende Eredivisieseizoen van NEC, extra politie eenheden inzetten op wedstrijddagen. Burgemeester Bruls maakt zich extreem veel zorgen om de veiligheid in en om het stadion, met het oog op een eventuele degradatie van de Nijmegenaren. Afgelopen zaterdag stond een grote groep supporters van NEC de spelersbus op te wachten bij het stadion. Hier hebben enkele schermutselingen plaatsgevonden. Er werd onder andere met blikjes bier gegooid richting spelers. Het verhaal dat spelers zouden zijn geslagen wordt echter in twijfel getrokken.

Maatregelen
Volgens burgemeester Bruls van Nijmegen zijn extra maatregelen rond de thuiswedstrijden van NEC niet uitgesloten. Bruls overweegt enkele maatregelen die kunnen worden getroffen, mochten de ongeregeldheden van afgelopen weekend zich komend weekend herhalen.

Als klap op de vuurpijl komt aankomend weekend FC Utrecht op bezoek. Tegen de ploeg uit de Domstad ging het al eerder dit seizoen flink mis rond het Goffertstadion. In de bekerwedstrijd die toen werd gespeeld, werden de supportersbussen van Utrecht onder vuur genomen door stenen en vuurwerk. Daarom zal in het komende weekend verscherpt toezicht komen in en rond het stadion.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.