Burgemeester Bruls ruimt zwerfafval op; Start ‘Schone Waal Challenge’ zaterdag 22 november

Pelgrimsroute de Walk of Wisdom http://walkofwisdom.org/ lanceert zaterdag 22 november de Schone Waal Challenge. Bij deze Challenge wordt een bedrijf, vereniging of organisatie uitgedaagd om binnen een maand met vijf mensen de Nijmeegse Waalstranden op te ​ruimen en een opvolger te vinden die de `Challenge` overneemt.

De eerste die de Schone Waal Challenge aanneemt, is burgemeester Hubert Bruls namens B&W Nijmegen. Hij neemt 22 november om 10.30u een goud gespoten afvalknijper aan uit handen van Damiaan Messing, voorzitter van de Walk of Wisdom. De gouden knijper is het symbool voor de Schone Waal Challenge en zal van organisatie op organisatie worden overgedragen.

De burgemeester heeft al een organisatie gevonden die de Schone Waal Challenge overneemt: Yassien Achouitar van moskee Heseveld.

Burgemeester Bruls ruimt zaterdag op met o.a. wethouder Renske Helmer. Verzamelpunt is de voetgangersbrug de Ooijpoort onder de Oude Waalbrug om ongeveer tien minuten voor 10.30u. Het wordt de 30e keer dat vrijwilligers voor actie schone Waal zwerfafval opruimen langs de Waalstranden. Tot nu werden 96 grote zakken met vuil uit de natuur gehaald door in totaal zo’n 140 mensen http://actieschonewaal.nl/wie.

Bedrijven, verenigingen en organisaties die mee willen doen met de Schone Waal Challenge kunnen een mail sturen naar actieschonewaal@gmail.com.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.