Bouw azc Hoge Woerd in gemeente Beuningen wordt hervat

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Beuningen afgelopen donderdag laten weten dat de bouwwerkzaamheden voor het asielzoekerscentrum (azc) op het terrein Hoge Woerd de aankomende periode worden hervat. Op het terrein komt een azc voor maximaal 300 personen voor de duur van maximaal tien jaar.

Bouwwerkzaamheden

De bouwwerkzaamheden op het terrein hebben tijdelijk stilgelegen omdat het COA de uitspraak van de voorzieningenrechter wilde afwachten. Nu deze uitspraak er is zal het COA op korte termijn de bouwwerkzaamheden herstarten. Naar verwachting zal opening van het azc medio 2017 zijn.

Azc Hoge Woerd nodig

Op dit moment vragen minder mensen asiel aan in Nederland dan verwacht op basis van de ervaring van vorig jaar. Extra opvangcapaciteit blijft echter nodig omdat bestuursovereenkomsten aflopen, er nog veel vergunninghouders in de opvang zitten en noodopvanglocaties en aanvullende opvanglocaties zoveel mogelijk worden beperkt en vervangen door reguliere kwalitatieve azc plekken. Zoals het azc in Beuningen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.