Boekenfeest in De Vereeniging

Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten laten op 10 maart hun groene licht schijnen over het Boekenweekthema ‘natuur’ via interviews, lezingen, optredens en voordrachten.

De avond wordt geopend door stadsdichter Amal Karam. Jan Terlouw brengt een ode aan de natuur. Hanna Bervoets – Auteurspagina en Lieke Marsman gaan onder leiding van Lotte Lentes in gesprek over de natuur van de mens, en de rol van de mens in literatuur. Bioloog en Eendenman Kees Moeliker vertelt over het ongewone en onwaarschijnlijke in de dierenwereld. Zonder muziek geen Boekenfeest. En zonder poppromotor Willem Venema een stuk minder muziek in Nijmegen. Afgelopen maand verscheen ‘Volgens Willem. Een onbeschofte geschiedenis van rock in Nederland’, geschreven door Yaël Vinckx. Vanavond gaan ze samen in gesprek. Daarnaast zijn er voordrachten van onder meer Christine Otten, Maartje Smits, Eva Meijer en Wout Waanders. Radboud Reflects gaat in op het belang en het geheime leven van planten. Vier docenten van de Radboud University spreken over de rol van natuur in de literatuur. Op Ruwe Planken schreef een wedstrijd uit: schrijf je eigen bovennatuurdocumentaire. Vanavond dragen de drie beste inzenders voor en wordt de winnaar gekozen. Muziek is er van de Nijmeegse worldbeat-formatie Thaïti en dj-collectief De Tropen.

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen: De Nieuwe Oost Wintertuin, Bibliotheek Gelderland Zuid, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Radboud Reflects.

Voor meer informatie en kaartverkoop: nijmeegsboekenfeest.nl

Bron afbeelding: Nijmeegsboekenfeest

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.