‘Blind’ relaxen op de Ramblas

muZIEum combineert inspanning en ontspanning tijdens de Nijmeegse 4-daagse

Het muZIEum is ook dit jaar weer volop tijdens de 4-daagse van Nijmegen aanwezig.  Zo lopen er weer een 8-tal slechtziende en ziende wandelaars namens het muZIEum de grote wandeltocht. Daarnaast organiseert het muZIEum een extra activiteit op de Ramblasboulevard. In diverse zintuigenhuisjes kunnen bezoekers zich even van de drukte onttrekken en een zintuigelijk vakantierelaxmoment in het donker beleven. Het muZIEum wil met deze activiteiten de mogelijkheden en ervaringen van mensen met een visuele beperking laten zien en beleven.

De 8 mannen en vrouwen die namens het muZIEum de 4-daagse lopen, zijn er klaar voor! Enkelen lopen de tocht al vele jaren, sommigen voor de eerste keer. Een aantal lopen met, andere zonder ziende buddie. Naast de slechtziende mensen lopen er dit jaar ook weer vrijwilligers en medewerkers van het muZIEum mee.

Zintuigelijke vakantiebeleving Ramblas
Of je nu gelopen hebt of alleen maar aan het feestvieren bent, iedereen is tijdens de
4-daagse feesten welkom bij de zintuigelijke vakantiebeleving van het muZIEum op de Ramblas. Ben je de drukte even helemaal zat, trek je dan lekker even terug in een van de zintuigenhuisjes en ervaar een stukje donkerbeleving in miniformaat en dan alvast in vakantiesferen. Naast de huisjes biedt de Ramblas een podium aan diverse singer-songwriters, straattheater, een kidscorner en rollende keukens. De Ramblasboulevard bevindt zich tegenover het station op de van Schaeck Mathonsingel. Het muZIEum zelf, gevestigd in de foyer en catacombe van de Stadsschouwburg Nijmegen, is tijdens de 4-daagsefeesten gesloten. Het muZIEum is op zondag 13, maandag 14, dinsdag 15 en donderdag 17 juli van 14.00 uur tot 18.00 uur op de Ramblas aanwezig.
Voor meer informatie en het programma van de Ramblas: www.ramblasnijmegen.nl.

Win vrijkaartjes met jouw zintuigenselfie!
In de zintuigenhuisjes op de Ramblas krijgen bezoekers een preview van wat ze normaal gesproken ervaren in het muZIEum. Het is voorproefje van de échte donkerbeleving in het muZIEum, waar je onder persoonlijke begeleiding van een blinde of slechtziende gids op pad gaat. Bezoekers van de zintuigenhuisjes in vakantiesfeer, kunnen via het maken van ‘blinde’ selfies gratis toegangskaartjes voor het ‘echte’ muZIEum winnen. Selfies die op de facebookpagina van muZIEum worden gepost dingen mee naar de vrijkaarten. Na de 4-daagse krijgen de winnaars hiervan persoonlijk bericht.


Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.