Bijzondere belevenis voor Nijmeegse ouderen bij Soldaat van Oranje

6 november maatschappelijke middag in theaterhangaar voor Vier het Leven

Op woensdagmiddag 6 november wordt de succesvolle musical Soldaat van Oranje exclusief gespeeld voor 750 ouderen en 250 vrijwilligers van stichting Vier het Leven. Vanuit de regio Nijmegen – Overbetuwe – Beuningen – Wijchen zullen 15 gasten deze bijzondere middag meemaken Hiermee biedt stichting Vier het Leven in samenwerking met de producent kwetsbare ouderen de kans om de bijzondere voorstelling in de theaterhangaar  in Valkenburg te bezoeken.  De ouderen genieten samen met vrijwilligers die de begeleiding verzorgen, van een bijzondere middag uit.  Dankzij de inzet van deze vrijwilligers en de financiële steun van diverse partners wordt deze benefiet-middag mogelijk gemaakt.

Sinds de regionale start in 2012 organiseert Vier het Leven theater- en concertbezoeken voor ouderen uit regio Nijmegen, Overbetuwe, Beuningen, Wijchen en omliggende plaatsen die dit niet meer zelfstandig kunnen. ‘Wij nemen de drempels weg die ouderen tegenhoudt om uit te gaan. Het animo is overweldigend. Momenteel krijgen jaarlijks meer dan 100 ouderen uit de regio de mogelijkheid om weer mee te doen. Gewoon, door samen uit te gaan en samen te genieten. En dat is goed nieuws. Want meedoen is meetellen!’ aldus Nika Meerman, regio-coordinator van Vier het Leven.

Veel Nederlanders verliezen vanwege hun leeftijd het contact met anderen, met de samenleving. Vier het Leven maakt zich sterk om deze verbinding te herstellen. Dit doet de stichting door ouderen weer in contact te brengen met ELKAAR en met ACTIVITEITEN die het leven de moeite waard maken.

Unieke middag
Soldaat van Oranje is een unieke voorstelling over het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Een verhaal dat verteld moet blijven worden en wat voor veel ouderen emoties en herinneringen zal oproepen die ze deze middag kunnen delen met andere ouderen en vrijwilligers

Partners
De benefietmiddag op 6 november wordt mogelijk gemaakt door de producent van Soldaat van Oranje Spelen, Sluyterman van Loofonds, RCOAK en de vrijwilligers van Stichting Vier het Leven.

Meer informatie: zie www.4hetleven.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.