Bibliotheekambassadeurs vertellen het verhaal van jarige bieb

De Bibliotheek Gelderland Zuid werd afgelopen weken verrast door het grote aantal enthousiaste reacties op hun oproep om ambassadeurs. Directeur-bestuurder Dianne Weersink: “Mooi om te zien dat zo veel mensen de bibliotheek een warm hart toedragen en daar graag actief iets mee willen doen.”

Uit bijna 90 aanmeldingen zijn inmiddels negen ambassadeurs gekozen die elk hun eigen reden hebben om de Bibliotheek in het zonnetje te willen zetten. Van 1,5 jaar oud tot 80 jaar jong. Van bieb-addict tot de bezoeker van een cursus die je helpt digitaal vaardig te worden. Kersverse ambassadeur en student Linda van der Pol: “Een betere dwarsdoorsnede van de bevolking vind je nergens. Niet in de Molenstraat, niet onder het lezerspubliek van de Gelderlander – zelf niet in het gemeentehuis. De Bibliotheek is een huis. Een vrijplaats waar velen dankbaar gebruik van maken.”

De negen ambassadeurs van de Bibliotheek Gelderland Zuid gingen op de foto voor een billboardcampagne en betreden voor het eerst het podium tijdens het 100-jarige jubileum op 28 maart in de Bibliotheek De Mariënburg. Om 12.30 uur geeft burgemeester Bruls de aftrap van de feestelijke dag en wordt het eerste exemplaar van het jubileumboek aan hem overhandigd. Om 15.00 uur is iedereen welkom om te proosten in de bieb en aan te sluiten voor de talkshow 100 jaar bieb met Hanneke Groenteman. Eerder werd genoemd dat Wim Brands bij het jubileum aanwezig zou zijn, maar wegens gezondheidsredenen is hij helaas verhinderd.

Tijdens de talkshow komen de persoonlijke anekdotes van de ambassadeurs aan bod, mooie herinneringen en toekomstdromen. Bovendien wordt de prijs uitgereikt van schrijfwedstrijd 100 jaar: lang zullen we lezen!

  • Locatie: Nijmegen, de Bibliotheek De Mariënburg
  • Datum: maandag 28 maart
  • Tijd: 15.00 – 17.00 uur
  • Kosten: Gratis
  • Website: Meer informatie via www.obgz.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.