Bibliotheek wint educatie-award

“In dit initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid komen alle elementen van modern MBO-onderwijs samen,” oordeelde de jury van de IPON-awards over het winnende educatie-project van de bieb. Annemarie van der Riet van de bibliotheek over het winnen van de IPON-award voor innovatie van het leren voor MBO: “Zo’n lovend juryrapport doet je blozen.”

De jury sprak expliciet haar waardering uit voor bibliotheken: “In het bijzonder de Bibliotheek Gelderland Zuid, in hun bijdrage om de Nederlandse samenleving mediawijzer te maken.” De Hackathon, het winnende project van de bibliotheek, werd ontwikkeld in samenwerking met partners Puzzled, Luqo en het iXperium. Dit project werd vanaf begin 2017 uitgerold voor Opleidingen ICT, Verzorgenden, Human Technology en Doktersassistenten. Ook op het voortgezet onderwijs zijn de Hackathons enthousiast ontvangen.

Het educatie-project van de bibliotheek laat leerlingen op zoek gaan naar praktische oplossingen voor maatschappelijke problemen, waarbij sociale robots ingezet worden. In groepjes werd bijvoorbeeld gekeken hoe robots inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld het begeleiden van kinderen tijdens kankerbehandelingen. Behandelingen waar geen andere mensen bij aanwezig kunnen zijn door de gebruikte straling. Ook werd gekeken hoe robots ingezet kunnen worden voor leesbevordering. Meer lezen over educatieactiviteiten van de bibliotheek in het voortgezet onderwijs? Kijk op www.obgz.nl/voortgezetonderwijs.

De IPON Awards worden geïnitieerd rondom alle innovatieve gebieden van ICT binnen het onderwijs, te beoordelen op gebruik, originaliteit, ontwerp, toegankelijkheid en prijs. De professionele en onafhankelijke jury bestaat uit mensen uit het onderwijs en het onderwijsvakblad Vives Magazine.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.