Bezoek het Besiendershuis tijdens de Maakdagen 2016

De geschiedenis van het Besiendershuis, de sociaal-economische geschiedenis van de Benedenstad en de betekenis van rivier de Waal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het Besiendershuis, gelegen tegen de Waalkade, temidden van kaalslag en na-oorlogse bebouwing, is als een peilstok in het verleden. In de tentoonstelling is een deel van die geschiedenis gereconstrueerd.

Er worden films getoond, verkregen uit de collecties van ‘Nijmegen blijft in beeld’ en het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, met o.a. beelden van een bevroren Waal, pont Zeldenrust en de sleepvaart. Foto’s uit het regionaal archief tonen de benedenstad in bloei en in verval. In een verhalenbank verzamelen we getuigenissen van oud-bewoners die vertellen over het leven en de saamhorigheid in de vroegere Benedenstad en het harde leven van de kaaisjouwers rond de rivier. Met Frank Antonie van Alphen kun je op sjouw door de benedenstad en ervaren hoe de kaaisjouwers de welvaart letterlijk naar de Bovenstad tilden.

Openstelling op 3 en 4 juni en op zondagen van 10 april t/m 2 oktober 2016 van 13.00 tot 17.00 uur, entree € 2,=, tot 12 jaar gratis. Kaaisjouwerswandeling: om 13.00 en om 15.00 uur. Duur: 90 minuten. Tickets à € 9,99 via shop.ikbenaanwezig.nl/tickets. Geen ticketverkoop in het Besiendershuis.

www.besiendershuis.com
info@besiendershuis.com

Over de Maakdagen 2016
Gelderland is de maakprovincie van Nederland. Tijdens de Maakdagen 2016 staan de Gelderse ambachten en industrie in de schijnwerpers. Maakbedrijven openen hun deuren voor bezoekers om een kijkje achter de schermen te nemen. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, lezingen, routes, demonstraties en workshops waar het verhaal wordt verteld over de maakindustrie van vroeger en nu. Benieuwd wat er allemaal nog meer te doen is op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni?

Bekijk het programma op: www.gemaaktingelderland.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.