Bevrijdingsmuseum Groesbeek: Zomerprogramma 2016

Beleef de vrijheid tijdens deze zomer in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Centraal staat de vrijheid van toen en nu: u gaat terug in de tijd en ontdekt het belang van dit thema voor de actualiteit.

Gedurende de maand augustus worden er meerdere enerverende activiteiten georganiseerd voor jong en oud en kunt u de boeiende vaste en tijdelijke tentoonstellingen bezoeken.

Zo is er veel te doen voor kinderen, met onder andere workshops over het leven van de parachutist in WO2, spionagetrainingen, cineac voor kids en opa’s en oma’s vertellen over hun leven in de oorlog. Ook zijn er battlefield fietstochten in Groesbeek langs spannende locaties en kan er voedsel geproefd worden tijdens een demonstratie van de Nederlandse menukaart in onder andere de bevrijdingstijd.

Daarnaast is er de mogelijkheid om te genieten van een LiberationTour. In een historisch legervoertuig (Dodge) reist u door het lokale gebied van Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief, voorafgegaan door een bezoek aan de tijdelijke en vaste tentoonstelling van het Bevrijdingsmuseum, met proeverij van Zweeds wittebrood, gebakken naar origineel recept uit WO2.

Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan de tijdelijke tentoonstellingen ‘Op Vrije Voeten. De Vierdaagse in Oorlog en Vrijheid’ en ‘Routes of Liberation. European Legacies of the Second World War’.

Kijk voor overige evenementen, tijden en prijzen op: www.bevrijdingsmuseum.nl.

Locatie: Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Informatie: www.bevrijdingsmuseum.nl, 024-3974404, info@bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.