Beuningen verzekert zich van doorkomst Vierdaagse

Op woensdag 19 juli ondertekende burgemeester Carol van Eert samen met voorzitter Johan Willemstein en bestuurslid Juridische Zaken Henny Sackers van Stichting DE 4DAAGSE het Vierdaagseconvenant. In dit convenant staan alle afspraken tussen de stichting en de gemeente over de doorkomst van de Vierdaagse Nijmegen. Denk aan afspraken over veiligheid, sponsoring, bewegwijzering, vergunningverlening etc. Dit om samen voor de continuïteit en veiligheid van dit feestelijke internationale evenement te zorgen.

Burgemeester Carol van Eert: ‘Met de ondertekening van dit Vierdaagseconvenant garanderen we ook in de toekomst de doorkomst van de Vierdaagse door onze mooie gemeente. Het convenant schept duidelijkheid over de verantwoordelijkheden en de verwachtingen die de gemeente en Stichting DE 4DAAGSE van elkaar hebben. Zo zorgen we er samen voor dat de ‘Dag van Beuningen’ ook de komende jaren één groot feest is voor de wandelaars, Beuningse inwoners en bezoekers.’

Maatwerk
De gemeente Beuningen is na de gemeente Gennep de tweede gemeente die een Vierdaagseconvenant met de stichting ondertekent. De doorkomstgemeenten maakten eerder gebruik van het convenant tussen Stichting DE 4DAAGSE, Defensie en de gemeente Nijmegen. De stichting kiest ervoor met elke gemeente een eigen convenant op te stellen, zodat er per gemeente maatwerkafspraken gemaakt kunnen worden. In de toekomst ondertekenen daarom ook de andere elf doorkomstgemeenten een eigen convenant.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.